ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mazda Takeri

mazda-takeri-370646

Έκανε πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο τον περασμένο Δεκέμβρη και τώρα ετοιμάζεται για την ευρωπαϊκή του πρώτη, στην έκθεση της Γενεύης τον επόμενο μήνα. Ο λόγος για το πρωτότυπο Mazda Takeri , ένα μοντέλο το οποίο κατά πολλούς αποτελεί τον προπομπό του νέου Mazda 6 που αναμένεται το 2013.

Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Mazda, που ακούει στην ονομασία «KODO – Soul of Motion» είναι αυτή που υιοθετεί πλέον η γιαπωνέζικη φίρμα για όλα της τα μοντέλα. Και σε αυτή την λογική κινείται και το Takeri, ένα εντυπωσιακό και όμορφο σεντάν, το οποίο έχει δανειστεί πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο Shinari.

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η Mazda, το Takeri έχει μήκος 4.850 χιλιοστά και μεταξύ άλλων χρησιμοποιεί έναν κινητήρα πετρελαίου τελευταίας γενιάς της σειράς «Skyactive D». Συστήματα όπως το stop/start για τον κινητήρα και το –πρώτο της Mazda- σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση αποτελούν τεχνολογικά στοιχεία με τα οποία το Takeri θα επιχειρήσει να …χτυπήσει τον ανταγωνισμό.

Το σύστημα που έχει υιοθετήσει η Mazda είναι ένα μοναδικό σύστημα πέδησης που μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης και την αποθηκεύει σε ένα ηλεκτρικό πυκνωτή. Η ενέργεια χρησιμοποιείται για να ενεργοποιήσει τα ηλεκτρικά εξαρτήματα του οχήματος (ηχοσύστημα, κλιματισμός κλπ.) , μειώνοντας έτσι το φορτίο του κινητήρα και αυξάνει την οικονομία καυσίμου έως και 10%, σύμφωνα με την Mazda.

Ο πετρελαιοκινητήρας SKYACTIV-D 2,2-λίτρων turbo διατίθεται σε εκδόσεις με 150 και 175 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο SKYACTIV-Drive αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου