ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ασφάλιστρα αυτοκινήτου: Ποιες περιοχές της Αττικής έχουν τα ακριβότερα

ασφάλιστρα-αυτοκινήτου-ποιες-περιοχ-703845

Η περιοχή που κινείται το αυτοκίνητο και συγκεκριμένα ο ταχυδρομικός κώδικας της περιοχής είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος η οποία επηρεάζει τις τιμές των ασφαλίστρων. Οι Αχαρνές και η Αθήνα είναι οι περιοχές της Αττικής με τα πιο «τσιμπημένα» ασφάλιστρα αυτοκινήτων καθώς οι τιμές αλλάζουν ανάλογα με τις παραμέτρους τιμολόγησης των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και την αξιολόγηση των πιθανών κινδύνων.

Να σημειωθεί ότι ακόμη και εντός νομών οι τιμές αλλάζουν καθώς κάποιες περιοχές αξιολογούνται με αυξημένο κίνδυνο από τις ασφαλιστικές. Αυξημένος κίνδυνος μπορεί να είναι για παράδειγμα η συχνότητα των ατυχημάτων σε συγκεκριμένη περιοχή, η συχνότητα των κλοπών που παρατηρείται ή για παράδειγμα ζημιές που προκαλούνται από οχλαγωγίες (για παράδειγμα στο κέντρο της Αθήνας). Ως αποτέλεσμα, εντός του νομού Αττικής παρουσιάζονται διακυμάνσεις στις τιμές των ασφαλίστρων.

Ο παρακάτω χάρτης που δημιουργήθηκε από το Pricefox, την πλατφόρμα σύγκρισης τιμών, απεικονίζει για κάθε περιοχή της Αττικής την καλύτερη δυνατή τιμή στην αγορά σύμφωνα με τη σύγκριση τιμών του Pricefox. Τα ακριβότερα ασφάλιστρα για το αυτοκίνητο τους στην Αττική πληρώνουν οι κάτοικοι των Αχαρνών, με τιμές που ξεκινούν από 137€ ετησίως. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η περιοχή της Αθήνας με 134€ ετησίως.

Για το ίδιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ένας κάτοικος Αθηνών θα πληρώσει 18€ περισσότερα σε σχέση με έναν κάτοικο Δροσιάς και 39€ περισσότερα σε σχέση με έναν κάτοικο Αίγινας. Πρόκειται δηλαδή για μια αύξηση της τάξεως του 18% (Αχαρνές σε σχέση με Δροσιά) και 44% (Αχαρνές σε σχέση με Αίγινα).

Από την μελέτη του Pricefox, προκύπτουν διακυμάνσεις τόσο μεταξύ των περιοχών που κινείται το αυτοκίνητο όσο και μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών που μπορεί να ασφαλιστεί.

Ενδεικτικά παρακάτω παρουσιάζονται διαφορές στα ασφάλιστρα μεταξύ περιοχών του νομού Αττικής.

price2.jpg

Οι παράμετροι τιμολόγησης που χρησιμοποιήθηκαν για την μελέτη είναι: Toyota Yaris 1000 κ. εκ., πρώτη κυκλοφορία 2015, έτος γέννησης οδηγού 1981, έτος διπλώματος οδηγού 2000, βασικό πακέτο ασφάλισης, ετήσια διάρκεια συμβολαίου.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου