ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Audi RS4

audi-rs4-371979

Αφού πήραμε μια πρώτη γεύση, από τις λιγοστές φωτογραφίες που επιμελώς διέρρευσαν στον Τύπο, πριν λίγες ώρες η Audi προχώρησε στην αποκάλυψη του νέου της δημιουργήματος, που δεν είναι άλλο από την κορυφαία έκδοση της σειράς Α4. Το άκρως εντυπωσιακό RS4.

Το RS4 κάνει την επιστροφή του ως station wagon και φορά τον ίδιο 4.2-λίτρων V8 κινητήρα που συναντάμε στα μοντέλα RS5. Ο ατμοσφαιρικός οκτακύλινδρος κινητήρας αποδίδει 450 ίππους στις 8.250 σ.α.λ. ενώ η μέγιστη ροπή των 430 Nm εμφανίζεται από τις 4.000 έως τις 6.000 σ.α.λ.. Από τα συγκεκριμένα στοιχεία προκύπτει πως σε σχέση με το προηγούμενο RS4, το καινούργιο αποδίδει 30 ΄πιππους παραπάνω.

Το RS4 εξοπλίζεται με το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Audi, το S tronic διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση quattro με προεπιλεγμένη αναλογία μεταφοράς ενέργειας στο δρόμο 40:60 σε εμπρός και πίσω τροχούς αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, το Avant RS4 μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα και φτάνει τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα (περιορίζεται ηλεκτρονικά σε αυτή), η οποία μπορεί να αυξηθεί έως 280 χλμ/ώρα. Όσον αφορά την κατανάλωση, σύμφωνα πάντα με την Audi, είναι λιγότερη από 11 λίτρα στα 100 χλμ.

Όπως και άλλα μοντέλα της γκάμα RS της Audi, το RS4 Avant διαθέτει ένα αναθεωρημένο πλαίσιο. Μεταξύ των άλλων αναβαθμίσεων, υπάρχει μια νέα ρύθμιση της ανάρτησης που χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 20 χιλιοστά , αναβαθμισμένο πακέτο φρένων με δίσκους 365 χιλιοστών εμπρός ενώ ως έξτρα επιλογή, η Audi προσφέρει δίσκους 380 χιλιοστών από κεραμικό υλικό με ανθρακονήματα με εξαπίστονες δαγκάνες για τον εμπρός άξονα.

Το RS4 Avant «κάθεται» επάνω σε 19 ιντσών ζάντες αλουμινίου που συνδυάζονται με ελαστικά 265/35 . Κι εδώ υπάρχει η έξτρα επιλογή των 20άρων ζαντών με ελαστικά 265/30.

Όπως συνηθίζει η Audi, το RS4 Avant έχει ελαφρώς διαφοροποιημένη αισθητική, ώστε να δείχνει επιθετικό και σπορ. Σε αυτή τη λογική εντάσσονται οι νέας σχεδίασης προφυλακτήρες, οι πλαϊνές ποδιές, ο πίσω διαχύτης, μια διαφορετική μάσκα εμπρός με ματ φινίρισμα αλουμινίου, τα ελαφρώς διογκωμένα τόξα των τροχών, μια διακριτική αεροτομή οροφής και τέλος τα καλύμματα από αλουμίνιο στους εξωτερικούς καθρέπτες.

Στην καμπίνα, συναντάμε ένα ζευγάρι σπορ καθίσματα και ένα τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών. Οι σχεδιαστές της φίρμας έχουν χρησιμοποιήσει άφθονα ενθέματα ανθρακονημάτων στο ταμπλό και αλουμινίου στο μαρσπιέ για να τονίσουν τον σπορ χαρακτήρα του οχήματος. Το RS4 προσφέρει έως και 1.430 λίτρα χώρου φόρτωσης.

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον επόμενο μήνα, το RS4 Avant θα αρχίσει να πωλείται το φθινόπωρο με τιμές από 76.600 ευρώ περίπου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου