ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Kοινοπραξία από Suzuki για κυψέλες υδρογόνου

kοινοπραξία-από-suzuki-για-κυψέλες-υδρογόνο-374567

Η Suzuki ανακοίνωσε την κοινοπραξία που ιδρύει μαζί με τη βρετανική εταιρεία Intelligent Energy Holdings, προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού την τεχνολογία των κυψελών υδρογόνου.

Σκοπός της κοινοπραξίας των δύο εταιρειών είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας των κυψελών υδρογόνου για μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα. Το όνομά της είναι SMILE FC System Corporation και οι δύο εταιρείες θα ενώσουν σε αυτή τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους, όσον αφορά στη νέα τεχνολογία. Αναλυτικότερα, η Intelligent Energy προσφέρει την τεχνογνωσία της πάνω στις κυψέλες υδρογόνου και η Suzuki τις δυνατότητές της πάνω στη μαζική παραγωγή οχημάτων.

Καθεμιά από τις δυο εταιρείες αποτελεί το 50% της κοινοπραξίας και αμφότερες βγαίνουν κερδισμένες, καθώς η Intelligent Energy θα δει πολλές από τις τεχνολογίες της και τα συστήματά της να περνούν από το εργαστήριο στην παραγωγή, ενώ η Suzuki θα γλιτώσει το υψηλό κόστος που θα απαιτούσε η ανάπτυξη τέτοιων συστημάτων στα δικά της εργαστήρια.

Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρείες δεν είναι κάτι νέο. Αποτέλεσμα προηγούμενης συνεργασίας τους ήταν το Suzuki Burgman Fuel Cell, το οποίο έχει εξασφαλίσει την έγκριση της Ε.Ε., αλλά και το παλιότερο Suzuki Crosscage, το πρωτότυπο που πρωτοείδαμε στο Tokyo Motor Show του 2007 και αξιοποιούσε τις κυψέλες υδρογόνου.

Η κοινοπραξία SMILE FC θα εδρεύει στο αρχηγείο της Suzuki στο Hamamatsu και οι ερευνητικές εγκαταστάσεις της θα φιλοξενούνται στο εργαστήριο της Suzuki στη Yokohama.

mototriti.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου