ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

«Αγριεμένο» custom από την Κίνα

αγριεμένο-custom-από-την-κίνα-375743

Η μοτοσικλέτα που βλέπετε στις φωτογραφίες ονομάζεται Magnus και αποτελεί το δεύτερο μοντέλο της εταιρείας Bandit9, η οποία εδρεύει στο Πεκίνο της Κίνας.

Το Magnus είναι χειροποίητη κατασκευή και είναι σαφώς πιο επιθετικό από το πρώτο custom της εταιρείας, το Loki. Είναι και αυτό βασισμένο στο CJ750 της Chang Jiang, αλλά έχει δεχθεί τεράστιες βελτιώσεις. Πρώτα απʼ όλα, είναι πολύ αδυνατισμένο, σε σύγκριση με το μοντέλο που χρησίμευσε ως πλατφόρμα, καθώς αφαιρέθηκαν το πίσω φτερό και η σέλα του συνεπιβάτη, ενώ επανασχεδιάστηκαν, προκειμένου να καταλαμβάνουν μικρότερο όγκο, το φίλτρο του αέρα και το ηλεκτρικό κύκλωμα ολόκληρης της μοτοσικλέτας.

Ο τομέας, όμως, που κάνει το Magnum να ξεχωρίζει είναι η αισθητική του. Οι σχεδιαστές το προίκισαν με χρωμιωμένες λεπτομέρειες, σε πιρούνι, ζάντες, πίνακα οργάνων και τελικά, ενώ χρησιμοποίησαν και μια ιδιαίτερη τεχνική που «δανείστηκαν» από τη γλυπτική! Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησαν ένα καμινέτο σε μέρη της μοτοσικλέτας, όπως το ντεπόζιτο, το πλαίσιο και το πιρούνι, προκειμένου να δώσουν μια πιο άγρια και τραχιά αίσθηση στο σχεδιασμό! Και οι πρωτότυπες λύσεις δε σταματούν εκεί! Το καπάκι του ρεζερβουάρ προέρχεται από μια παλιά κάσα στροφάλου, ενώ για τον πίνακα οργάνων χρησιμοποιήθηκαν αναλογικά όργανα από τρένο!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου