ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Volkswagen: Η επένδυση στην Τουρκία ακυρώθηκε για πολιτικούς λόγους

volkswagen-η-επένδυση-στην-τουρκία-ακυρώθηκε-γ-808287

Το πολιτικό κλίμα στην Τουρκία “τρόμαξε” τους μετόχους της Volksewagen και τελικά η επένδυση της εταιρίας στη χώρα ακυρώθηκε.

To είχαμε φανταστεί, το είχαμε εικάσει, πλέον η επιβεβαίωση υπάρχει και από τα πιο επίσημα χείλη. Ο O CEO της Volkswagen Χέρμπερτ Ντις τόνισε ότι η επένδυση της γερμανικής αυτοβιομηχανίας στην Τουρκία ματαιώθηκε για πολιτικούς λόγους.

“Το πολιτικό κλίμα στη χώρα ανησυχούσε τους μετόχους. Ετσι πήραμε την απόφαση τελικά να μην προχωρήσουμε” τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντις στην τουρκική έκδοση του Euronews.

Ο ίδιος μάλιστα έδειξε να διαφωνεί με τη συγκεκριμένη απόφαση: “Προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι θα μπορούσαμε να ανοίξουμε εργοστάσιο στην Τουρκία και συμβάλλουμε στη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών της χώρας. Η άποψή μου είναι διαφορετική από αυτή της γερμανικής κυβέρνησης” υπογράμμισε.

Η ακύρωση της επένδυσης,ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2020. Τότε αποδόθηκε στη μειωμένη ζήτηση για αυτοκίνητα λόγω της πανδημίας. Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν κάτι παραπάνω.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου