ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κλασικές καλλονές στον Βόλο και το Πήλιο

κλασικές-καλλονές-στον-βόλο-και-το-πήλ-844666

Θεσμός με ένθερμους φίλους το 9ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου στον Βόλο, το Πήλιο και τη Θεσσαλία γενικότερα. Η διοργάνωση, που ανεβάζει την αδρεναλίνη και προκαλεί ενθουσιασμό, τερματίζει στη γενέτειρά της Ελασσόνα, εντάσσοντας στους ενδιάμεσους σταθμούς τα χωριά του Πηλίου και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής.

Το Ράλι Ολύμπου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς στον χώρο της κλασικής αυτοκίνησης, που θεσμοθετήθηκε το 2011 και παράλληλα διαφημίζει τη Θεσσαλία, αλλά κυρίως το μυθικό βουνό, τον Ολυμπο, από τον οποίο πήρε και το όνομά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ελασσόνας και ο δήμαρχος Νίκος Γάτσας, αναγνωρίζοντας τη σημασία του, το αγκαλιάζει και το στηρίζει, γι’ αυτό και ο φετινός τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας.

Δεκάδες πληρώματα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ζεσταίνουν από τώρα τις μηχανές των κλασικών αυτοκινήτων – αντίκα, με τις προετοιμασίες να βρίσκονται στην τελική ευθεία και τους διοργανωτές να επισημαίνουν ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ, για την προστασία των συμμετεχόντων και των θεατών, από τον Covid-19.

Το περίφημο Ράλι διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από τη Λέσχη Κλασικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας και το Δίκτυο «Περραιβία», σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λαρισαίων, τον Σύλλογο Κλασικών Αυτοκινήτων Λάρισας και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου, με την υποστήριξη της FIVA και της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και του Δήμου Ελασσόνας.

Φέτος, το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, με απόφαση των διοργανωτών, αφού ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία Λάρισας το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 10.30 το πρωί, επισκέπτεται για μια ακόμα φορά τον Βόλο, αλλά και πανέμορφα χωριά του Πηλίου, με τον τερματισμό να προγραμματίζεται στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, την επόμενη μέρα, Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 13.00.

Στη διάρκεια των προηγούμενων ετών επισκέφτηκε σημαντικούς προορισμούς όπως το ΝΔ Ολυμπο, την Ελασσόνα, τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα, τα Μετέωρα, την Καρδίτσα, τη Λίμνη Πλαστήρα, τον Βόλο, δεκάδες χωριά του Πηλίου, τα παράλια του Νομού Λάρισας, την Αγιά, τη Δεσκάτη, εκατοντάδες χωριά σε όλους του νομούς της Θεσσαλίας, αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία, πολλές μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων, γυναικείους συνεταιρισμούς, κάνοντας γνωστή την «άγνωστη», αλλά πανέμορφη Θεσσαλία στο εξωτερικά, αφού υπάρχουν πολλές διεθνείς συμμετοχές από διάφορες χώρες της Ευρώπης και το γεγονός έχει μεγάλη διεθνή δημοσιότητα.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται Στον πρόεδρο της ΛΕΚΑΜ Γιώργο Τσάλιο στο τηλέφωνο 6975909100, στον πρόεδρο του Δικτύου «Περραιβία» Κώστα Σκριάπα στο τηλέφωνο 6974881944, στον πρόεδρο του Σ.Κ.Α.Λ. Νίκο Γκανάκη επικοινωνώντας με το 6944479588 και τον πρόεδρο της ΛΕ.Κ.Ο.Β. Τέλη Δουλόπουλο στο τηλέφωνο 6972922266.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου