ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέοι κανόνες κυκλοφορίας για ηλεκτροκίνητα πατίνια, rollers

νέοι-κανόνες-κυκλοφορίας-για-ηλεκτρο-846341

Κανόνες κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα μικροκινητικότητας (ηλεκτροκίνητα πατίνια, rollers, σκέιτ, segway κτλ) προβλέπει το σχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε από το υπουργείο Μεταφορών στο υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης.

Με βάση την αξιολόγηση και τη σύγκριση στοιχείων από άλλες χώρες και σύμφωνα με την ταχύτητα που αναπτύσσουν για τα Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτροκίνητα Οχήματα (ΕΠΗΟ) όπως ονομάζονται τα οχήματα αυτής της κατηγορίας ορίζονται οι ακόλουθοι κανόνες κυκλοφορίας:

1. Τα οχήματα που αναπτύσσουν μικρή ταχύτητα (έως 6χλμ./ώρα) παραπλήσια, δηλαδή, με την ταχύτητα του πεζού, κυκλοφορούν όπως και όπου και οι πεζοί

2. Τα ΕΠΗΟ που αναπτύσσουν ταχύτητα έως 25χλμ./ώρα λογίζονται ως ποδήλατα και κυκλοφορούν όπου επιτρέπεται σε ποδήλατα

3. Απαγορεύεται για λόγους οδικής ασφάλειας η κυκλοφορία αυτών των οχημάτων σε δρόμους όπου αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες (άνω των 50χλμ/ώρα).

Παράλληλα θα πρέπει να φέρουν εξοπλισμό αντίστοιχο με τα ποδήλατα (φρένο, φώτα, ηχητική προειδοποίηση).

Οι οδηγοί τους, όπως γράφει η Καθημερινή, θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά κράνος ενώ τη νύχτα θα πρέπει να φέρουν ορατό αντανακλαστικό εξοπλισμό.

Οδηγοί, τέλος, ηλικίας κάτω των 12 ετών που κινούνται σε δρόμους με αυτοκίνητα θα πρέπει να συνοδεύονται από άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου