ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Suzuki e-Let’s: Στην παραγωγή

suzuki-e-lets-στην-παραγωγή-386616

Suzuki e-Let’s Το μικρό ηλεκτροκίνητο σκούτερ της Suzuki έχει αρχίσει να πωλείται -από τις 9 Ιανουαρίου- στην ιαπωνική αγορά για την οποία προορίζεται.

Η έμφαση στην πρακτικότητα δεν έχει δοθεί μόνο με το καλαθάκι που έχει μπροστά του για τη μεταφορά των αποσκευών, αλλά και με την μπαταρία του. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι ότι είναι αφαιρούμενη. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να φορτιστεί οπουδήποτε και όχι μόνο πάνω στο σκούτερ. Επίσης, στον χώρο που διαθέτει κάτω από τη σέλα το e – Let’s, χωράει και μια δεύτερη μπαταρία. Έτσι δίνεται η ευχέρεια στον αναβάτη του, όταν αδειάσει η μπαταρία που τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα, να την αλλάξει με την φορτισμένη και να συνεχίσει την διαδρομή του. Η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου και η φόρτισή της απαιτεί τέσσερις ώρες για να φορτιστεί, στο δίκτυο της Ιαπωνίας που έχει τάση 100V. Η αυτονομία που δίνει στο μικρό σκούτερ είναι της τάξης των 30 χιλιομέτρων, όταν η ταχύτητά του παραμένει στα 30 χιλιόμετρα την ώρα.

Η ιδέα – και η υλοποίηση – για την “ανταλλακτική” μπαταρία είναι ένα καλό βήμα προς την εξέλιξη των ηλεκτροκίνητων “σωτήρων” του περιβάλλοντος, τα οποία μας απασχολούν ήδη δυο δεκαετίες χωρίς να έχουν λύσει ακόμη βασικά θέματα όπως η αυτονομία τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου