Χειροποίητες Borile

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-29, 23:25:18
Χειροποίητες Borile

  Borile Scrambler Ο Umberto Borile επέστρεψε και πάλι στην δράση μετά από την ταλαιπωρία της οικογενειακής τραγωδίας από την απώλεια του γιού του.

Ο συντηρητής παλαιών έργων τέχνης έχει το εργαστήριό του όπου φτιάχνει τις χειροποίητες μοτοσυκλέτες του στην ιταλική πόλη με τη συντομότερη ονομασία την Vo, νοτιοδυτικά της Βενετίας, στους λόφους Colli Euganei . Στο τέλος του 2010 συμφώνησε σε συνεργασία με την οικογένεια Bassi για την επανέναρξη της παραγωγής της φίρμας Umberto Borile & Co η οποία είχε κάνει το ντεμπούτο της το 1997 με μια σειρά από εξαιρετικής κατασκευής μονοκύλινδρες μοτοσυκλέτες δρόμου με στυλ ρετρό. Οι κινητήρες που χρησιμοποιούσε ήταν της GM με τετραβάλβιδη κεφαλή και δυο εκκεντροφόρους που έχει κερδίσει πολλούς τίτλους σε αγώνες Speedway.

Η συμφωνία καθορίζει την παραμονή του Umberto Borile στην θέση του Προέδρου, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος Alberto Bassi διοικεί την εταιρεία, με άλλα μέλη της οικογένειάς του και με επίκεντρο την εμπορία και την διανομή των μοτοσυκλετών. ”Είναι η τέλεια ρύθμιση για μένα!", δήλωσε με ενθουσιασμό ο Umberto Borile στην επανεμφάνιση της εταιρείας με μεγάλη ποικιλία μοντέλων στην EICMA τον Νοέμβριο. “Έχοντας να φροντίσω για όλες τις πολυάριθμες διοικητικές λεπτομέρειες της λειτουργίας μιας επιχείρησης και παράλληλα να αναζητώ χρόνο για την ανάπτυξη νέων μοντέλων ήταν χρονοβόρο και απογοητευτικό. Δεν υπήρχε πλέον ευχαρίστηση ούτε ροή νέων ιδεών. Η νέα αυτή δομή θα μου επιτρέψει να επικεντρωθώ στην ανάπτυξη νέων μοντέλων, καθώς και στην αύξηση του όγκου των πωλήσεων, χωρίς να θυσιαστεί η ποιότητα των χειροποίητων Borile ". Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το ντεμπούτο στο Μιλάνο για το B350/B450 Borile, που αποτείει φόρο τιμής στα Scrambler της Ducati της δεκαετίας του ‘70. Ο κινητήρας χρησιμοποιεί τμήματα από τους αερόψυκτους Desmo της Ducati μετά από την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Borile και της εταιρείας της Μπολόνια για την μακροπρόθεσμη παροχή ολόκληρου κινητήρα ή μεμονωμένων μερών από τους αερόψυκτους των Monster 696 και 1100. O στρόφαλος έχει διαδρομή 60 χιλιοστών και για την χωρητικότητα των 350 κυβικών η διάμετρος του εμβόλου είναι 88 χιλιοστά ενώ για αυτόν των 450 τοποθετείται έμβολο διαμέτρου 98 χιλιοστών, από το Monster 1100. Κάτω από την κεφαλή και το έμβολο της Ducati ο κινητήρας έχει κάρτερ με αφαιρούμενο κιβώτιο -τύπου κασέτας- πέντε σχέσεων.

Ο κινητήρας έχει αναπτυχθεί με την συνεργασία του Umberto με τον Francesco Villa, πρώην ιδιοκτήτη της μάρκας Moto Villa (και αδελφό του αείμνηστου και τέσσερις φορές Παγκόσμιου πρωταθλητή στα 250/350GP Walter Villa), ο οποίος θα τους κατασκευάζει στο εργοστάσιο που διατηρεί στο Crespellano κοντά στην Μπολόνια. Εκεί, συνεχίζει να κατασκευάζει ανταλλακτικά για τα motocross και enduro Villa που εξακολουθούν να τρέχουν σε αγώνες ιστορικών μοτοσυκλετών εκτός δρόμου, μετά την πώληση των περισσότερων εργαλειομηχανών στην Modenas το 2004.

Η Borile scrambler θα μπει στην παραγωγή τον Απρίλιο του 2012 και η τιμή της θα είναι 12.700 ευρώ, ίδια και για τους δυο κυβισμούς. Ο Umberto ήδη έχει συμφωνήσει για την παράδοση σαράντα Borile στην Γαλλία και συνεχίζει να αναζητά αντιπροσώπους σε άλλες χώρες.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
7
=