ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η τέχνη μέσα από την Alfa Romeo

η-τέχνη-μέσα-από-την-alfa-romeo-386679

Όταν Alfa Romeo Giulia GTA, του 1965 γίνεται πηγή έμπνευσης για έναν σύγχρονο και ταλαντούχο σχεδιαστή , όπως είναι ο Vincent Montreuil, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εντυπωσιακό. Όπως και το δημιούργημα του Vincent Montreuil το οποίο προς το παρόν το θαυμάζουμε μέσα από τις εικόνες του υπολογιστή.

2 Εξωτερικά Πλυσίματα Αυτοκινήτου και Γυάλισμα με Υγρό Κέρωμα, από το πλυντήριο The Best Wash στη Νίκαια Αγόρασε το τώρα Όλα τα μαθήματα για δίπλωμα οδήγησης μόνο με 350€ στην περιοχή Κάραβελ! Αγόρασε το τώρα Απόκτησε το νέο Navigator TomTom με ενσωματωμένους χάρτες Ελλάδος μόνο με 159€ Αγόρασε το τώρα Δεν είναι αυτοί που διακρίνουν πως το … βλέμμα μιας Alfa Romeo είναι περίεργο. Όχι κατ΄ ανάγκη κακό, αλλά πολύ αναγνωρίσιμο.

Αυτή την εικόνα της δημοφιλούς ιταλικής φίρμας θέλησε να αποδώσει ο σχεδιαστής Vincent Montreuil.

Πηγή έμπνευσής του αποτέλεσε ένα από τα αυτοκίνητα-θρύλους της Alfa Romeo, η Giulia GTA, του 1965.

Το δημιούργημα του Vincent Montreuil διατηρεί το ίδιο ιδιόμορφο στυλ. Ο πρωταρχικός στόχος του σχεδιασμού είναι η δημιουργία ενός ελαφριού οχήματος ο οποίο να μην ξεπερνά τα 1000 κιλά, να τροφοδοτείται από ένα κινητήρα 200 ίππων και να έχει καλύτερη σχέση ισχύος/βάρους από μια BMW Z4M.

Η ελαφρότητα αντικατοπτρίζεται στο εμπρόσθιο και οπίσθιο ανοίγμα που δίνουν την εντύπωση ότι ο αέρας περνά κατευθείαν μέσα από το αυτοκίνητο.

Το δημιούργημα του Vincent Montreuil το θαυμάζουμε, προς το παρόν, μέσα από τις εικόνες του υπολογιστή.

Όμως το γεγονός ότι δείχνει έναν δρόμο που έκανε δημοφιλή την Alfa Romeo και τις τελευταίες 10ετίες η ιταλική φίρμα των έχει εγκαταλείψει, ίσως αποτελέσει το έναυσμά ώστε να δούμε στο άμεσο μέλλον ένα μοντέλο με το σήμερα της Alfa που θα θυμίζει την θρυλική Giulia GTA

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου