Η μοτοσικλέτα που δεν... πέφτει με τίποτα

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-29, 09:21:07
Η μοτοσικλέτα που δεν... πέφτει με τίποτα

Το C1 φέρει δύο αυτορυθμιζόμενα γυροσκόπια

Το C1 αποτελεί ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο από την Lit Motors, καθώς, μέσω γυροσκοπίων, έχει τη δυνατότητα να στέκεται όρθιο παρά την ύπαρξη δύο μόνο τροχών.

Η οροφή και οι πόρτες που διαθέτει το ηλεκτροκίνητο Lit C1, οι οποίες δεν επιτρέπουν στον αναβάτη να πατά στο έδαφος, για να το ισορροπήσει, είναι το δεύτερο πιο εντυπωσιακό στοιχείο σε αυτό το μοντέλο. Το πρώτο και εκείνο που κάνει το μοντέλο της Lit μοναδικό είναι φυσικά, ο…λόγος πίσω από αυτό. Το C1 φέρει δύο αυτορυθμιζόμενα γυροσκόπια που του επιτρέπουν να στέκεται όρθιο, όταν δεν κινείται, χωρίς τη χρήση κάποιου σταντ.

Οι άνθρωποι της Lit φαίνεται να πιστεύουν πολύ στη δημιουργία τους η οποία κινείται κάπου μεταξύ μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου. Μάλιστα στέκονται ιδιαίτερα και την ασφάλεια που προσφέρει ένα τέτοιο σύστημα αφού μπορεί να κρατήσει όρθιο το δίτροχο ακόμη και σε περίπτωση επαφής με άλλο όχημα αλλά και σε πιθανό γλίστρημα λόγω ολισθηρότητας!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προσπάθεια ενός εκ των ανθρώπων της Lit να ρίξει το υπό κλίμακα πειραματικό μοντέλο σπρώχνοντάς το, μία προσπάθεια που βλέπετε και εσείς δεν απέδωσε καρπούς. Στην αυξημένη ασφάλεια που προσφέρει το C1 περιλαμβάνεται φυσικά και η απομόνωση του οδηγού από το περιβάλλον.

Όπως όλα δείχνουν στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον δεν θα χρειάζεται να ξέρουμε ούτε τη στοιχειώδη ισορροπία για να οδηγήσουμε ένα δίτροχο κάτι που φάνταζε αδιανόητο μέχρι πριν από…λίγους μήνες

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
4
=