ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δεν είναι ένα απλό ποδήλατο, αλλά το πιο εξελιγμένο ποδήλατο όλων των εποχών

δεν-είναι-ένα-απλό-ποδήλατο-αλλά-το-πιο-733321

Δεν έχει ραφές, ενώσεις, βίδες ή κόλλες, είναι το Superstrata και έρχεται να κόψει κάθε δεσμό με τα παλιά.

H Arevo είναι εξάλλου γνωστό όνομα στον κόσμο του ποδηλάτου. Η εταιρία από τη Silicon Valley επιστράτευσε λοιπόν όλη την τεχνογνωσία της στα συνθετικά υλικά και το 3D printing για να φέρει στο εδώ και τώρα κάτι από το μέλλον.

Ένα ενιαίο σώμα από ανθρακόνημα με μια δυνατή ηλεκτρική καρδιά, αν διερωτάστε!

Το Superstrata φτιάχτηκε στη βάση ενός πανάλαφρου και θερμοπλαστικού unibody πλαισίου από ανθρακόνημα που βγαίνει ενιαίο και συνεχές από τον τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά άκαμπτο, καθώς τίποτα δεν υπονομεύει τη στιβαρότητα της κατασκευής. Το θέλετε και σε νούμερα; Το σασί από βιομηχανικό ανθρακόνημα είναι κατά 60 φορές ισχυρότερο από το ατσάλι και 15 φορές από το τιτάνιο.

Είναι ακόμα και 50% δυνατότερο από το κέβλαρ. Κάθε τέτοιο πλαίσιο χρειάζεται 10 ώρες για να φτιαχτεί και η διαδικασία είναι εξαιρετικά ακριβή.

Το άκαμπτο αυτό πλαίσιο εξοπλίζεται και με αναλογική και με ηλεκτρική τεχνολογία. Το «παραδοσιακό» Superstrata C έχει και μια ηλεκτρική εκδοχή, το Superstrata E, με ενσωματωμένο μοτέρ 250W, μπαταρία 125Wh και αυτονομία 100 χιλιομέτρων.

Ακόμα καλύτερα, το ποδήλατο εξατομικεύεται πλήρως στις απαιτήσεις του πελάτη και η Superstrata, μια νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία της Arevo, ισχυρίζεται πως μπορεί να φτιάξει 250.000 μοναδικούς συνδυασμούς.

Εξίσου πολλά είναι και τα αξεσουάρ που το συνοδεύουν, από ενσωματωμένα GPS και υπολογιστές ταξιδιού μέχρι και αντικλεπτικά συστήματα.

Τόσο πολύ το θέλησε ο κόσμος που η Arevo ζητούσε 84.311 ευρώ για να αναπτύξει την ιδέα της και ο κόσμος της έδωσε 3 εκατομμύρια.

Όσο για τις τιμές, το Superstrata C θα βγει στα 2.360 ευρώ (2.799 δολάρια) και το ηλεκτρικό Superstrata E θα ξεκινά από τα 3.375 ευρώ (3.999 δολάρια).

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου