ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες η ταχύτερη γυναίκα-οδηγός στον πλανήτη

στο-βιβλίο-των-ρεκόρ-γκίνες-η-ταχύτερη-20446

Το βιβλίο παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες αναγνώρισε την Jessi Combs, κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ ταχύτητας, ως την «ταχύτερη γυναίκα-οδηγό στη Γη».

Ήταν Αύγουστος του 2019 όταν η Αμερικανίδα Jessi Combs στην προσπάθειά της να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας έχασε τη ζωή της.

Το τραγικό συμβάν έγινε στην έρημο Alvord, της πολιτείας του Όρεγκον, με την άτυχη Combs να βρισκόταν πίσω από το τιμόνι ενός αεριωθούμενου οχήματος. Επίσης είναι ειρωνικό το γεγονός ότι λίγο πριν χάσει τη ζωή της, είχε προλάβει να σημειώσει ταχύτητα 841,3 km/h, σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ, για γυναίκα-οδηγό, που κρατούσε από το 1976 η Kitty O’Neil με 825,1 km/h. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, το βιβλίο παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες πιστοποίησε το παραπάνω ρεκόρ, χρίζοντας την Combs ως την ταχύτερη γυναίκα-οδηγό στον κόσμο.

Η Combs, εκτός από οδηγός υπήρξε κατασκευαστής hot-rods, ενώ έγινε ευρέως γνωστή ως τηλεοπτική παρουσιάστρια σε εκπομπές και show, όπως τα Xtreme 4×4, Overhaulin’, All Girls Garage,καθώς και στο Mythbusters. Επίσης συμμετείχε σε διάφορους διάσημους αγώνες, τουλάχιστον στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όπως τo ράλι αντοχής Baja 1000, στο οποίο το 2011 κατέκτησε τη δεύτερη θέση της κατηγορίας της.

[newsauto.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου