ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δια χειρός MINI το Saab 9-2

δια-χειρός-mini-το-saab-9-2-511023

Τη δική της απάντησης στα δημοφιλέστατα αυτοκίνητα πόλης αναμένεται να δώσει μέσα στα επόμενα χρόνια η Saab, εξελίσσοντας τη νέα της πρόταση σε συνεργασία με τη BMW

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η συνεργασία της Saab με την BMW στην εξέλιξη ενός νέου αυτοκινήτου πόλης. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτουν οι δηλώσεις του Victor Muller, σύμφωνα με τις οποίες η σουηδική φίρμα θα επιλέξει την ασφαλέστερη οδό της συνεργασίας, ώστε εν καιρώ κρίσης να περιορίσει το κόστος εξέλιξης ενός νέου αυτοκινήτου.

«Θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε  το 9-2 μόνοι μας, κάτι τέτοιο ωστόσο δεν είναι λογικό», επισήμανε το νέο αφεντικό της Saab, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η ιστορική φίρμα του Trollhattan πρόκειται να περάσει στην παραγωγή ένα φιλόδοξο, σχεδιαστικά, coupe που θα βασίζεται στο νέο 9-3.

Επιστρέφοντας στο 9-2, από την επικείμενη συνεργασία της Saab με την BMW και πιθανότητα με τον γαλλικό όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών PSA αναμένεται να προκύψει μια νέα, εξαιρετικά ευέλικτη πλατφόρμα, η οποία με τη σειρά της πρόκειται να φιλοξενήσει μια σειρά μοντέλων με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν το «μικρό» Saab και η νέα γενιά του MINI, με το πρώτο να ακολουθεί τα σχεδιαστικά πρότυπα των μακρινών προγόνων του, εξασφαλίζοντας ένα ακόμη πλεονέκτημα απέναντι στο απρόσωπο παρουσιαστικό του σημερινού Audi A1.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου