ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Maserati GranCabrio

maserati-grancabrio-535359

Αποτελεί την ανοικτή έκδοση της Maserati GranTurismo, όμως επιλέχθηκε ένα ιδιαίτερο όνομα για αυτή. Πρόκειται άλλωστε για το πρώτο τετραθέσιο cabrio του ιταλικού οίκου. Η Maserati GranCabrio, γνήσιο δημιούργημα του Pininfarina, θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη.

Στο περίπτερο του ιταλικού οίκου στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, τα φλας των δημοσιογράφων θα πέσουν αναμφίβολα στη νέα Maserati GranCabrio. Πρόκειται άλλωστε για το πρώτο τετραθέσιο ανοικτό μοντέλο της Maserati που η μοναδικότητά του υποδηλώνεται ακόμα και από το όνομά του. Ενώ δηλαδή θα μπορούσε να ονομαστεί Maserati GranTurismo Cabrio, επιλέχθηκε η ονομασία Gran Cabrio…

Όσον αφορά στην εξωτερική της εμφάνιση, αυτή έχει επιμεληθεί από το στούντιο Pininfarina, και όπως και στη κλειστή εκδοχή, έτσι και η GranCabrio γοητεύει από όλες τις γωνίες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η GranCabrio διαθέτει το μακρύτερο μεταξόνιο της κατηγορίας, γεγονός που χαρίζει άφθονο χώρο στους επιβάτες. Ωστόσο, επίσημα τεχνικά στοιχεία και χαρακτηριστικά (διαστάσεις-επιδόσεις) δεν έχουν ανακοινωθεί. Δεδομένο είναι μόνο ότι κάτω από το καπό θα εδρεύει το ίδιο κινητήριο σύνολο με την GranTurismo S, δηλαδή ένας V8 4,7 λίτρων απόδοσης 440 ίππων. Έτσι, το 0-100 χ.α.ω. αναμένεται περίπου στα 5 δλ και η τελική ταχύτητα λίγο κάτω από τα 300 χ.α.ω.

Τέλος, αναφορικά με το είδος της οροφής, επιλέχθηκε τελικά υφασμάτινη αντί μεταλλικής, ώστε το μοντέλο να διαφοροποιείται από τη Ferrari California. Στο κοινό η Maserati GranCabrio θα παρουσιαστεί στη Φρανκφούρτη, όμως θα αρχίσει να διατίθεται από την άνοιξη του 2010.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου