ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Google Maps: Διαθέσιμη και στην Ελλάδα η επιλογή της οικονομικότερης και πιο πράσινης διαδρομής

google-maps-διαθέσιμη-και-στην-ελλάδα-η-επιλογή-886093

Χάρη σε ένα νέο εργαλείο των Google Maps που διατίθεται σταδιακά στην Ελλάδα και 40 ακόμα χώρες, οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν τη διαδρομή με τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, κάτι που εξοικονομεί χρήματα και παράλληλα περιορίζει τις εκπομπές άνθρακα που ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή.

Εκτός από την εμφάνιση της πιο σύντομης διαδρομής, οι χάρτες της Google θα εμφανίζουν πλέον και την πιο αποδοτική, ανεξάρτητα από το αν συμπίπτει με την ταχύτερη. Ο χρήστης μπορεί να ελέγξει ποια είναι εξοικονόμηση καυσίμων και η διαφορά χρόνου πριν επιλέξει.

Οι χάρτες υπολογίζουν την εξοικονόμηση καυσίμου σε σχέση με τη συντομότερη διαδρομή

Οι οικολογικές διαδρομές έχουν ήδη θετικό αντίκτυπο σε άλλες χώρες, σύμφωνα με τη Google, Στις ΗΠΑ και τον Καναδά υπολογίζεται ότι έχουν μειώσει τις εκπομπές κατά μισό εκατομμύριο τόνους άνθρακα το χρόνο— νούμερο που ισοδυναμεί με 100.000 αυτοκίνητα λιγότερα στον δρόμο.

Η πιο οικονομική διαδρομή εξαρτάται και από τον τύπο κινητήρα του αυτοκινήτου.

Για παράδειγμα, οι πετρελαιοκινητήρες είναι συνήθως πιο αποδοτικοί από τους βενζινοκινητήρες ή τους κινητήρες αερίου σε υψηλότερες ταχύτητες, ενώ τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα έχουν καλύτερες επιδόσεις σε συνθήκες κυκλοφοριακής κίνησης.

Γι’ αυτό μέσα στις επόμενες εβδομάδες η Google θα δώσει τη δυνατότητα στους οδηγούς που αναζητούν οικολογικές διαδρομές στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στον Καναδά να αναφέρουν τον τύπο του κινητήρα τους — βενζίνη ή φυσικό αέριο, πετρέλαιο, υβριδικό ή ηλεκτρικό όχημα (EV) — προκειμένου να μπορούν να επιλέγουν την καλύτερη διαδρομή και να έχουν τις πιο ακριβείς εκτιμήσεις αποδοτικότητας καυσίμου ή ενέργειας.

Χαιρετίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας δήλωσε: «Με τη νέα υπηρεσία στο Google Maps, που θα είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές, οι οποίες παράλληλα θα συμβάλουν και στην εξοικονόμηση χρημάτων στις καθημερινές τους διαδρομές. Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και η προστασία του περιβάλλοντος είναι σήμερα πιο σημαντικές από ποτέ».

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου