ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Ποια είναι μέχρι στιγμής τα πιο δημοφιλή μοντέλα στην Ευρώπη;

αυτοκίνητο-ποια-είναι-μέχρι-στιγμής-τ-904421

Ο εξηλεκτρισμός καταρχήν και η φουλ ηλεκτροκίνηση φέρνουν μαζί τους αλλαγές και στις προτιμήσεις των αγοραστών αυτοκινήτων. Οι οποίες καταγράφονται πιο έντονα από ποτέ στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη για τους τρεις πρώτους μήνες της χρονιάς που διανύουμε.

Έτσι λοιπόν μέχρι και το Μάρτιο του 2022 και σύμφωνα με τα στοιχεία της Jato το πιο δημοφιλές μοντέλο στη Γηραιά Ήπειρο ανεξαρτήτως κατηγορίας και συστήματος πρόωσης είναι ένα ηλεκτρικό. Πιο συγκεκριμένα το Model 3 της Tesla, που με 23.013 μονάδες άφησε πίσω του αυτοκίνητα που παραδοσιακά πρωταγωνιστούσαν στην Ευρώπη.

Μοντέλα όπως το Peugeot 208 (21.026 μονάδες) που βρέθηκε στη δεύτερη θέση ή το VW Golf που με 16.784 μονάδες ήταν τέταρτο. Πίσω από ένα άλλο Tesla το Model Y, που ήταν τρίτο.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι πως τα δύο Tesla, που ξεκινούν περίπου από τις 50.000 ευρώ, βρήκαν περισσότερους αγοραστές από προσιτά μοντέλα όπως είναι για παράδειγμα το Dacia Sandero, οι πωλήσεις του οποίου το πρώτο τρίμηνο του 2022 έφτασαν τις 16.778 μονάδες.

Στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα πίσω από τα δύο Tesla βρέθηκε το σημαντικά πιο προσιτό Fiat 500, ενώ στα plug in υβριδικά το αδιαφιλονίκητο best seller είναι το Ford Kuga PHEV.

Πηγή: cnn.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου