ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Kia Track’ster

kia-trackster-376922

To νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο Track’ster δημιουργήθηκε στο στούντιο σχεδίασης που έχει αναπτύξει η Kia στην Καλιφόρνια. Προβλέπεται να φορά κινητήρα βενίζίνης απόδοσης 250 ίππων ενώ βασίζεται στο υπάρχον Soul, ένα μοντέλο που πούλησε 48.271 αυτοκίνητα στην Ευρώππη και περισσότερα από 102.000 στις ΗΠΑ τον περασμένο χρόνο

Η Kia παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Σικάγο το πιο πρόσφατο πρωτότυπό της το οποίο βασίζεται στο ήδη υπάρχον Kia Soul.

Ισχυρό και δυναμικό, το νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται από τη σχεδιαστική γραμμή της Kia και προορίζεται να είναι η συνέχεια του Soul στην Β κατηγορία SUV.

Το καινοτόμο και άκρως επιτυχημένο αστικό crossover της Kia, το Soul, αρχικά δημιουργήθηκε στo στούντιο της Καλιφόρνια, γενέτειρα του Soul’ster convertible concept που σήμερα βρίσκεται στο τελικό στάδιο εκτίμησης παραγωγής.

Ο κινητήρας είναι 2.0-λιτρο τετρακύλινδρο turbo και η ιπποδύναμή του φθάνει τους 253 ίππους. Η κίνηση μεταφέρεται και στους 4 τροχούς μέσω ενός ηλεκτρονικού ελεγχόμενου συστήματος . Το κιβώτιο είναι 6 σχέσεων χειροκίνητο.

Το αμάξωμα του Track’ster είναι 3θυρο και παραππέμπει σχεδιαστικά στο Soul. Το Soul έχει πωλήσει 48.271 οχήματα στην Ευρώπη μέχρι τώρα ενώ περισσότερα από 102.000 οχήματα πωλήθηκαν στις ΗΠΑ τον περασμένο χρόνο.

Η Kia είναι η παλαιότερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Κορέα. Κατασκευάζει περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια οχήματα τον χρόνο σε 15 μονάδες κατασκευής και συναρμολόγησης σε 10 χώρες, που στη συνέχεια διαθέτει μέσω ενός ευρύτατου δικτύου αντιπροσώπων και εισαγωγέων σε 172 χώρες.

H Kia σήμερα απασχολεί πάνω από 47.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και τα ετήσια έσοδά της ανέρχονται σε σχεδόν 39 δισεκατομμύρια δολάρια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου