ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Formula 1: Παραμένει στη Mercedes ο Βαλτέρι Μπότας

formula-1-παραμένει-στη-mercedes-ο-βαλτέρι-μπότας-751743

Νέο μονοετές συμβόλαιο για το 2021 υπέγραψε ο Βαλτέρι Μπότας με τη Mercedes, «κλειδώνοντας» την παραμονή του στην ομάδα για τουλάχιστον μία σεζόν ακόμη.

Οι φήμες που ήθελαν να μιλάει ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Mercedes και να «ψήνεται» η μεταξύ τους συνεργασία έχουν σβήσει προ πολλού, ωστόσο έρχεται και άλλο ένα γεγονός για να βάλει το οριστικό τέλος. Ο Βαλτέρι Μπότας υπέγραψε ένα νέο μονοετές συμβόλαιο με την ομάδα για το 2021, οπότε χώρος πλέον δεν υπάρχει. Ο Φινλανδός είχε πει από νωρίς ότι έρχεται νέα συμφωνία μεταξύ εκείνου και της Mercedes.

Πράγματι, τα πάει περίφημα φέτος, χάρη και στο πολύ καλό μονοθέσιο που οδηγεί, οπότε η Mercedes δεν είχε κανένα λόγο να τον αφήσει και να κάνει… πειράματα. Ετσι κι αλλιώς, όπως πολλοί έχουν πει, πρόκειται για τον ιδανικό teammate πλάι στον Χάμιλτον, οπότε την ομάδα τη συμφέρει πάρα πολύ.

Ο Μπότας αποδεικνύει την αξία του στη Mercedes από το 2017, όταν αντικατέστησε τον Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος πήρε το πρωτάθλημα το 2016 και μετά αμέσως εγκατέλειψε την αγωνιστική δράση.

Σήμερα ο Μπότας είναι 31 ετών, δεν έχει πάρει πρωτάθλημα, αλλά έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα στα πρωταθλήματα κατασκευαστών με τις σταθερά καλές του επιδόσεις. Μέχρι τώρα έχει πανηγυρίσει οκτώ νίκες, 48 παρουσίες στο βάθρο, 12 pole positions και 13 ταχύτερους γύρους μέσα από τα 144 Γκραν Πρι που έχει λάβει συμμετοχή.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου