ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Nissan: Παραιτείται και αποχωρεί ο αναπληρωτής COO

nissan-παραιτείται-και-αποχωρεί-ο-αναπληρω-258072

Σημαντικές εξελίξεις

Την παραίτησή του από την Nissan αναμένεται να υποβάλει άμεσα ο αναπληρωτής COO της εταιρείας και τρίτο τη τάξει στέλεχος του ομίλου, Jun Seki, προκειμένου να ενταχθεί στο δυναμικό εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων.

Η παραίτηση δίνει ένα ακόμη χτύπημα στην ήδη πληγείσα από τα σκάνδαλα ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, με τη μετοχή της να υποχωρεί σε χαμηλά οκταετίας στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

Ο Seki, ο οποίος είχε αναλάβει την θέση με κύρια αρμοδιότητα την ανάκαμψη της εταιρείας, θα μεταπηδήσει στην Nidec, ως εκτελεστικός πρόεδρος και COO. Ο 58χρονος είχε βρεθεί πολύ κοντά στη θέση του νέου CEO της Nissan τον Οκτώβριο, ωστόσο έχασε τη θέση από τον Makoto Uchida, ενώ είχε αναλάβει το πόστο που εγκαταλείπει μόλις τον Δεκέμβριο.

Η Nissan, τρίτη μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία με βάση την παραγωγή της, δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από τη σύλληψη του επί χρόνια ισχυρού της άνδρα, Carlos Ghosn, το περασμένο έτος. Τα κέρδη της βρίσκονται σε χαμηλό δεκαετίας, ενώ η συνεργασία της με την γαλλική Renault διανύει φάση κρίσης.

Η Nissan έκανε δεκτή την απόφαση του Seki, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει τη διαδικασία μετασχηματισμού της. Ο τελευταίος κατείχε στελεχική θέση στην εταιρεία από το 1986.

dealnews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου