ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Καλλονές με τέσσερις τροχούς στον Βόλο για το ράλι Ολύμπου

καλλονές-με-τέσσερις-τροχούς-στον-βόλ-382262

Δεκάδες πληρώματα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ζεσταίνουν από τώρα τις μηχανές των κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα και όλες οι προετοιμασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία, σχετικά με τη διοργάνωση του περίφημου και εντυπωσιακού 8ου ιστορικού ράλι Ολύμπου 2019 – 24η Μακεδονική Πλοήγηση που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 5 και 6 Οκτωβρίου στη Θεσσαλία.

Το περίφημο αυτό ράλι διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από την πανίσχυρη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας ( ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» – Ελασσόνα, που το θεσμοθέτησε το έτος 2011, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λαρισαίων, τον Σύλλογο Κλασικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), με την υποστήριξη της FIVA και της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Π.Ε. Λάρισας και της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

Το σημαντικό αυτό γεγονός, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των Λεσχών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, υποστηρίζεται σταθερά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων ,από τον οποίο γίνονται πάντα οι εκκινήσεις από το έτος 2012, αλλά και πολλούς Δήμους της Θεσσαλίας, που αποτελούν κάθε χρόνο τους προορισμούς του ράλι, αφού αυτό κάθε χρόνο αλλάζει τις διαδρομές του, προκειμένου να αναδεικνύεται ο πολιτιστικός και φυσικός πλούτος όλης της Θεσσαλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίφημο, σε όλο τον κόσμο, Ιστορικό Ράλι Ολύμπου είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και έχει σπάσει ρεκόρ συμμετοχών, αφού χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική διοργάνωση, τις έντονες συγκινήσεις και τις υψηλές δόσεις αδρεναλίνης.

Φέτος το ιστορικό ράλι Ολύμπου, με απόφαση των διοργανωτών, αφού ξεκινήσει από τη Λάρισα, επισκέπτεται, για μια ακόμα φορά, το Βόλο, όπου θα γίνει ανασυγκρότηση και εκκίνηση από την παραλία, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 12.00 το μεσημέρι, αλλά και τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου με τα μοναδικά τοπία, τη μεγάλη ιστορία και τα πασίγνωστα ποιοτικά τοπικά προϊόντα που στηρίζουν την τοπική του οικονομία, ενώ ο μεγάλος τερματισμός θα γίνει στη Λάρισα, την επόμενη μέρα, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, όπου είναι το στρατηγικό κέντρο των ράλι Ολύμπου, όλα αυτά τα χρόνια.

Στο φετινό ράλι τα πληρώματα, στις 5 Οκτωβρίου θα επισκεφτούν πολλά χωριά του Πηλίου, με προορισμό το Τρίκερι, ενώ κατά την επιστροφή προς Βόλο θα επισκεφτούν οινοποιείο της περιοχής Αργαλαστής, τον Γυναικείο Συνεταιρισμό «Εσπερίδες» στη Βυζίτσα.

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου τη Λίμνη Κάρλα και το Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης στα Κανάλια Δήμου Ρήγα Φεραίου, πριν από τερματισμό του μεγάλου αγώνα, μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Εγγραφές – πληροφορίες: ΛΕΚΑΜ πρόεδρος Γεώργιος Τσάλιος τηλέφωνο 6975-909100, Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» πρόεδρος Κ. Σκριάπας τηλέφωνο 6974-881944, Σ.Κ.Α.Λ. (Λάρισα) πρόεδρος Νικ. Γκανάκης 6944-479588, ΛΕ.Κ.Ο.Β. (Βόλος) πρόεδρος Τέλης Δουλόπουλος τηλέφωνο 6972-922266.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου