ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η παραλία του Βόλου στο επίκεντρο του 8ου Ιστορικού Ράλι Ολύμπου

η-παραλία-του-βόλου-στο-επίκεντρο-του-8ο-411193

Η Λάρισα και η Μαγνησία είναι οι φετινοί προορισμοί του 8ου Ιστορικού Ράλι Ολύμπου, που πραγματοποιείται στις 5 και 6 Οκτωβρίου και συγκεντρώνει πλήθος συμμετοχών.

Διοργανωτές είναι η Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και το Δίκτυο «Περραιβία» -Ελασσόνα, που το θεσμοθέτησε το 2011 σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λαρισαίων, τον Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), με την υποστήριξη της FIVA και της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Π.Ε. Λάρισας και της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

Φέτος το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, με απόφαση των διοργανωτών, επισκέπτεται, για μια ακόμα φορά το Βόλο, την έδρα της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου -ΛΕΚΟΒ (όπου θα γίνει ανασυγκρότηση και εκκίνηση από την παραλία, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου ) και τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου, ενώ ο μεγάλος τερματισμός θα γίνει στη Λάρισα, την επόμενη μέρα , την Κυριακή 6 Οκτωβρίου όπου είναι το στρατηγικό κέντρο των Ράλι Ολύμπου όλα αυτά τα χρόνια. Η ακριβής διαδρομή θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.

Τα Ράλι Κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα, έχουν εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και των ΜΜΕ, όπου αυτά πραγματοποιούνται, αναδεικνύοντας τους προορισμούς.

Για το λόγο αυτό το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, που έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς τον μυθικό Ολυμπο και τη Θεσσαλία, αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του, έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία, αλλά και οι όμορες Περιφέρειες να εντάσσονται στις διαδρομές του, με αποτέλεσμα οι φανατικοί του, πλέον, φίλοι να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας, τον πολιτισμό τους, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της Ελληνικής υπαίθρου που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη.

Πρόκειται, όχι μόνο για ένα σπάνιο αθλητικό γεγονός ,αλλά ,κυρίως, για ένα πολιτιστικό ,περιβαλλοντικό και μεγάλης τουριστικής προβολής γεγονός, που δύσκολα αντιγράφεται, αφού την ποιότητά του εγγυώνται η ΛΕΚΑΜ (Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας – Θεσσαλονίκη και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ».

Εγγραφές – πληροφορίες: ΛΕΚΑΜ πρόεδρος Γεώργιος Τσάλιος τηλέφωνο 6975-909100, Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» πρόεδρος Κ. Σκριάπας τηλέφωνο 6974-881944, [email protected], Σ.Κ.Α.Λ. (Λάρισα) πρόεδρος Νικ. Γκανάκης 6944-479588, ΛΕ.Κ.Ο.Β. (Βόλος) πρόεδρος Τέλης Δουλόπουλος τηλέφωνο 6972-922266.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου