ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H πρώτη BMW που κατασκευάζεται με ψηφιακά μέσα

h-πρώτη-bmw-που-κατασκευάζεται-με-ψηφιακά-586744

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο στην παραγωγή πολυτελών μοντέλων. Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί, εξασφαλίζουν την άριστη ποιότητα κάθε οχήματος που βγαίνει από την πόρτα των εγκαταστάσεων, ενώ τα περίπλοκα μηχανήματα τα οποία υπεβλήθησαν σε εικονικές δοκιμές πριν την έναρξη της παραγωγής, επιτυγχάνουν τη μέγιστη ακρίβεια εφαρμογής.

Η Σειρά 7 θα συνεχίσει να διατίθεται σε δύο εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης Long Wheelbase με το μακρύτερο μεταξόνιο, η οποία και καλύπτει το 80% των παραγγελιών. Για την κίνηση φροντίζει ένα plug-in υβριδικό σύστημα το οποίο συνδυάζει έναν εξακύλινδρο κινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Η διαδικασία παραγωγής για το κορυφαίο μοντέλο του Dingolfing υποστηρίζεται από μία σειρά καινοτόμων λύσεων. Οι εργαζόμενοι φοράνε ειδικά smartwatch μέσω των οποίων λαμβάνουν οδηγίες για τα επόμενα στάδια εργασιών.

Γυαλιά δεδομένων χρησιμοποιούνται επίσης για την εκπαίδευση νέου προσωπικού. Κατά την εκμάθηση νέων σταδίων εργασιών, εικονική υποβοήθηση προβάλλεται στο οπτικό πεδίο του εργαζόμενου. Αυτό επιτρέπει ταχεία, βιώσιμη εκπαίδευση στην προ-συναρμολόγηση περίπλοκων εξαρτημάτων όπως τα πίσω φώτα.

Η ψηφιοποίηση έχει ενεργό ρόλο και στην τροφοδοσία των γραμμών συναρμολόγησης με εξαρτήματα. Για παράδειγμα, οι συρμοί κινούνται αυτόνομα μεταξύ της αποθήκης και της αίθουσας συναρμολόγησης, χωρίς να απαιτείται η παρουσία οδηγού. Τέλος, έξυπνα συστήματα υποστήριξης logistics επιτρέπουν δυναμική καθοδήγηση διαδρομής, σύμφωνα με τις προτεραιότητες παράδοσης, με ενεργή αποφυγή εμποδίων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου