ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Volkswagen και Seat ανακαλούν τα Polo, Ibiza και Arona

volkswagen-και-seat-ανακαλούν-τα-polo-ibiza-και-arona-14912

Η Volkswagen και η Seat επιβεβαίωσαν την ύπαρξη ενός τεχνικού προβλήματος στις πίσω ζώνες ασφαλείας, που αφορούν τα νέα Polo, Ibiza (μοντέλα 2017 και 2018) και Arona (2018 model year).

Το πρόβλημα έχει να κάνει με πιθανή απασφάλιση της πίσω αριστερής ζώνης ασφαλείας σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει η πιθανότητα σε σπάνιες περιπτώσεις (π.χ. αιφνίδια αλλαγή λωρίδας με πέντε επιβάτες στην καμπίνα) και όταν το πίσω κεντρικό και πίσω αριστερό κάθισμα είναι ταυτόχρονα κατειλημμένα, η αριστερή ζώνη ασφαλείας να απελευθερωθεί ακούσια.

Για την αποφυγή δυσάρεστων «καταστάσεων», οι δύο μάρκες συνιστούν να μην χρησιμοποιείται η μεσαία πίσω θέση μέχρι την αντικατάσταση του μηχανισμού ασφάλισης της ζώνης.

Η τελευταία περιλαμβάνει την αλλαγή του μηχανισμού με έναν ανανεωμένο μηχανισμό ασφάλισης ζώνης, που θα γίνει χωρίς καμία επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες.

Η διαδικασία έχει ήδη δρομολογηθεί και πλέον οι δύο μάρκες αναμένουν μόνο την έγκριση από τις αρχές, ώστε να μπορέσουν να προβούν στην άμεση αντικατάσταση.

Η δωρεάν αντικατάσταση προγραμματίζεται να γίνει αμέσως μετά την έγκριση, όταν και θα ανακοινωθεί η σχετική καμπάνια ανάκλησης με παράλληλη γραπτή ενημέρωση των ιδιοκτητών.

automoto.com.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου