Ενισχυμένο το fuel pass – Στα 80€ η επιδότηση της βενζίνης

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-21, 13:04:34
Ενισχυμένο το fuel pass – Στα 80€ η επιδότηση της βενζίνης

Αυξάνεται στα 100 ευρώ η επιδότηση στα νησιά - Στις 15:00 οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών - Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 

Τους βασικούς άξονες της νέας παρέμβασης της κυβέρνησης στα καύσιμα με «γενναία» επιδότηση και το νέο Fuel Pass ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς θα ανακοινώσουν λεπτομερώς τις παρεμβάσεις.

Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

O πρωθυπουργός τόνισε ότι το «Fuel Pass 2» θα αφορά τρεις μήνες, Ιούλιο ως Σεπτέμβριο. 

Απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια οδηγούς, ενώ θα υπάρξει και μια ξεχωριστή παρέμβαση για αγρότες, καθώς επισπεύδεται για τις αρχές Αυγούστου η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο που αγόρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Συγκεκριμένα, αυξάνεται η επιδότηση του Fuel Pass. Η ενίσχυση στην κατανάλωση βενζίνης ανεβαίνει στα 80 ευρώ για πληρωμή στην αντλία. Για μοτοσυκλέτες στα 60 ευρώ. Ενώ στα νησιά η επιδότηση θα είναι 100 ευρώ, αντί 55 ως σήμερα και για τα δίτροχα στα 70 ευρώ. 

Με την παρέμβαση, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, απομειώνονται οι αυξήσεις στη βενζίνη κατά 44 λεπτά του ευρώ. Επεκτείνεται, επίσης, η κρατική επιδότηση στο ντίζελ. Συνεχίζει στα 12 λεπτά το λίτρο στην πηγή και συνολικό όφελος με ΦΠΑ 15 λεπτά το λίτρο. Στόχος ντίζελ να κρατηθεί κάτω από 2 ευρώ στην αντλία. 

Τα μέτρα κοστολογούνται σε 375 εκατ. ακόμα. Οι συνολικές επιδοτήσεις μόνο για τα καύσιμα είναι 580 εκατ ευρώ.

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
2
=