Ηλεκτρικά αυτοκίνητα «made in Greece»

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-12, 19:37:38
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα «made in Greece»

Στο Βιοτεχνικό Πάρκο Πτολεμαΐδας θα λειτουργήσει από του χρόνου η πρώτη, μετά απο τέσσερις δεκαετίες, γραμμή συναρμολόγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας theinsider.gr, τα αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν θα είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους ελληνικά, θα προσφέρουν ευελιξία στην πόλη και ενεργειακή αυτονομία για πάνω από 100 χλμ., ενώ το κόστος τους θα κυμαίνεται μεταξύ 5.000-6.000 ευρώ.

Οι συνθήκες για ένα τέτοιο εγχείρημα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία δείχνουν να είναι ευνοϊκές, αφού η αγορά ζητά περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ με την πάροδο του χρόνου οι μικρότερες γραμμές συναρμολόγησης/παραγωγής οχημάτων κερδίζουν έδαφος.

«Τα παλαιού τύπου εργοστάσια με τις μεγάλες σειρές παραγωγής άρχισαν να καταργούνται, και δεν αναμένεται να ιδρυθούν καινούργια, εκτός ίσως από περιορισμένες περιπτώσεις σε Κίνα, Ινδία και ενδεχομένως Βραζιλία», εξηγεί ο αναπληρωτής καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Λάρισας Γιώργος Μπλάνας, εκ των εμπνευστών του εγχειρήματος.

Σημειώνεται ότι ο δήμος Πτολεμαίδας έχει ήδη υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Θεσσαλίας για τη στρατηγική ανάπτυξη του όλου εγχειρήματος, ενώ έχει δεσμεύσει από το ΕΑΠ τα πρώτα 550.000 ευρώ (Το ΕΑΠ είναι το ανταποδοτικό τέλος της ΔΕΗ προς την τοπική κοινωνία).

Δεδομένου ότι το ανταποδοτικό τέλος δεν επαρκεί, για την υλοποίηση της προσπάθειας χρειάζεται χρηματοδότηση και από ιδιώτες επενδυτές.

Πηγή: econews

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=