Επιστρέφονται πινακίδες, άδειες οδήγησης: Για ποιους ισχύει

Τελευταία ενημέρωση: 2020-03-17, 12:38:47
Επιστρέφονται πινακίδες, άδειες οδήγησης: Για ποιους ισχύει

Διπλώματα, άδειες κυκλοφορίας και πινακίδες “επιστρέφει” ο κορονοϊός σε οδηγούς, αφού με απόφαση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αυτά δίνονται πίσω προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους.

Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί από τις αστυνομικές Αρχές μέχρι και τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020.

Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

-Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
-Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, φαρμάκων ή τοξικών ουσιών.
-Οδήγηση στην Λωρίδα έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α.)
-Παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (άρθρο 29 παρ. 1 εδ. β΄ του Ν. 4530/2018).
-Επικίνδυνη οδήγηση, οδήγηση για επίδειξη ικανότητος, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχεδίων αγώνων (αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, μοτοποδηλάτων).

Προϋπόθεση ωστόσο για την επιστροφή των στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Σημειώνεται ότι, η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές, εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.

[newsit.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=