ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πρόγραμμα ανάκλησης 10.867 Mercedes στην Ελλάδα

πρόγραμμα-ανάκλησης-10-867-mercedes-στην-ελλάδα-233589

Η εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕΕ, γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των αυτοκινήτων MERCEDES-BENZ στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραµµα ανάκλησης επιβατικών Mercedes-Benz C-Class, CLK, E-Class και CLS (ΚΣ 203, 209, 211 και 219).

Αυτό ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Βιομηχανίας και ενημερώνει ότι η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 10.867 οχήματα, παραγωγής 2000 έως 2010, στα οποία η κατασκευάστρια εταιρεία διαπίστωσε ότι ενδέχεται η κολλητή σύνδεση ανάµεσα στο κάλυµµα συρόµενης οροφής και το πλαίσιο της συρόµενης ανυψούµενης οροφής να µην ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές. Σε αυτή την περίπτωση η δύναµη πρόσφυσης της κολλητής σύνδεσης θα µπορούσε να φθίνει σταδιακά. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσµα να µην διασφαλίζεται η σύνδεση του καλύµµατος συρόµενης οροφής στο όχηµα σε όλη τη διάρκεια ζωής του οχήµατος. Κάτι τέτοιο θα µπορούσε να οδηγήσει σε πλήρη αποκόλληση του καλύµµατος συρόµενης οροφής από το όχηµα, µε αποτέλεσµα να αυξηθεί ο κίνδυνος ατυχήµατος ή/και τραυµατισµού για τους χρήστες των οχηµάτων που ακολουθούν.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω συστηµένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο εξουσιοδοτηµένο επισκευαστή Mercedes Benz, προκειµένου να πραγµατοποιηθεί έλεγχος και, εάν χρειαστεί, αντικατάσταση της συρόµενης ανυψούµενης οροφής, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε τη Γραµµή Εξυπηρέτησης MERCEDES-BENZ στα τηλέφωνα ‪00800 97777777‬ ή ‪0030 2112111597‬.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου