Πρόστιμο €870 εκατ. στη Daimler για παραβίαση κανονισμών σχετικά με τους ρύπουw

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-25, 09:55:37
Πρόστιμο €870 εκατ. στη Daimler για παραβίαση κανονισμών σχετικά με τους ρύπουw

Πρόστιμο ύψους 870 εκατομμυρίων ευρώ επιβλήθηκε στη Daimler, σύμφωνα με απόφαση των γερμανικών εισαγγελικών Αρχών, εξαιτίας της παραβίασης κανονισμών σχετικά με τις εκπομπές ρύπων.

Η κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων της Mercedes-Benz δήλωσε ότι δεν θα ασκήσει έφεση κατά της ποινής, ενώ το πρόστιμο αυτό φαίνεται πως βάζει τέλος στη νομική αβεβαιότητα που υπήρχε τα τελευταία χρόνια γύρω από την εταιρεία.

Θυμίζεται πως οι εισαγγελείς και οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο ερευνούν τις αυτοκινητοβιομηχανίες, έπειτα από την παραδοχή της Volkswagen το 2015 ότι εξαπάτησε στις δοκιμές ρύπων πετρελαίου στις ΗΠΑ, γεγονός που οδήγησε σε αποκαλύψεις περί παραβιάσεων των κανόνων από ορισμένους κατασκευαστές.

Επιπλέον, η Daimler είναι αντιμέτωπη με ρυθμιστικούς ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, καθώς τον Φεβρουάριο του 2016, η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας της χώρας ζήτησε από τη Mercedes-Benz να δώσει εξηγήσεις για τα επίπεδα εκπομπών σε ορισμένα από τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της.

[protothema.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
3
=