Το πιο δύσκολο τεστ IQ: Αν λύσεις σωστά τον γρίφο του μελλοθάνατου είσαι ιδιοφυΐα

Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-27, 20:31:11
Το πιο δύσκολο τεστ IQ: Αν λύσεις σωστά τον γρίφο του μελλοθάνατου είσαι ιδιοφυΐα

Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο τεστ IQ, το οποίος μόλις το 1% καταφέρνει να λύσει. Ας τον δούμε…

Τέσσερις άνθρωποι έχουν καταδικαστεί σε θάνατο. Ο καθένας τους έχει τη δυνατότητα να σώσει τον εαυτό του αν καταφέρει να μαντέψει το χρώμα του καπέλου του.

Οι κανόνες είναι απλοί: Δεν μπορούν να κοιτάξουν προς τα πίσω, ούτε μπορούν να βγάλουν το καπέλο τους να το δουν. Το γείσο του καπέλου είναι σε όλους ίδιο χρώμα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουν το βασικό χρώμα του καπέλου.

Έχουν μόνο μία προσπάθεια να μαντέψουν ο καθένας και τους έχουν πει ότι υπάρχουν 2 καπέλα λευκά και 2 μαύρα. Δεν υπάρχουν καθρέφτες στο δωμάτιο αλλά ούτε επιτρέπεται να μιλήσει ο ένας στον άλλο.

Αν κάποιος φωνάξει το χρώμα του καπέλου του και δεν είναι σωστό πεθαίνει αυτόματα. Έχουν μόνο 10 λεπτά χρόνο να απαντήσουν.

Ποιος έχει την ελπίδα να επιζήσει;

Η απάντηση…

Μόνο ένας μπορεί να σώσει τη ζωή του. Γνωρίζοντας ότι υπάρχουν μόνο δύο πιθανότητας, ο νούμερο ένα έχει δύο καπέλα μπροστά του. Αν και τα δύο είχαν το ίδιο χρώμα θα ήταν ασφαλής χωρίς προβλήματα, αφού θα υπήρχε μόνο μία πιθανότητα.

Όμως ο 2 και ο 3 έχουν διαφορετικά χρώματα, οπότε ο 1 δεν μπορεί να είναι σίγουρος και να φωνάξει το χρώμα του καπέλου του.

Ο νούμερο 2 βλέπει τον μπροστινό του να έχει μαύρο χρώμα, δεν ξέρει το δικό του, δεν μπορεί να γυρίσει πίσω αλλά αν δεν ακούσει τον πίσω του να φωνάζει το χρώμα του καπέλου του καταλαβαίνει ότι ο νούμερο 1 δεν βλέπει μπροστά του δύο ίδια χρώματα. Δηλαδή δε βλέπει δύο μαύρα.

Επομένως αν ο 1 δεν φωνάξει τίποτα στα πρώτα 9 λεπτά, τότε ο 2 είναι σίγουρος ότι φοράει λευκό καπέλο.

in.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
5
=