Κίνα: Σε έλεγχο για κοροναϊό υποβάλλει τους ιπποπόταμους, τα ψάρια και τα καβούρια

Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-20, 19:24:43
Κίνα: Σε έλεγχο για κοροναϊό υποβάλλει τους ιπποπόταμους, τα ψάρια και τα καβούρια

Στην παράκτια πόλη Σιαμέν της Κίνας, περισσότεροι από 5 εκατομμύρια πολίτες έλαβαν εντολή να υποβληθούν σε τεστ κοροναϊού, ύστερα από τον εντοπισμό 40 κρουσμάτων.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC , σε έλεγχο για τον ιό δεν υποβλήθηκαν μόνο οι πολίτες αλλά ορισμένες μορφές θαλάσσιων ζώων.

Συγκεκριμένα, ύστερα από διάφορα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο, βλέπουμε υγειονομικούς υπαλλήλους να χώνουν τους στυλεούς σε ρουθούνια ιπποπόταμων, στόματα ψαριών και δαγκάνες καβουριών.

Η εντολή των Αρχών ήταν ξεκάθαρη: «Όταν οι ψαράδες επιστρέφουν στα λιμάνια τους, πρέπει να ελέγχονται τόσο οι ίδιοι όσο και τα θαλασσινά τους».

Η πρακτική αυτή ωστόσο, δε συμβαίνει πρώτη φορά. Ένας δημοτικός υπάλληλος είπε στην εφημερίδα South China Morning Post: «Έχουμε πάρει μαθήματα από την επαρχία Χαϊνάν, που βίωσε μια σοβαρή επιδημία. Λέγεται ότι μπορεί να προκληθεί από συναλλαγές θαλάσσιων προϊόντων μεταξύ ντόπιων ψαράδων και των συναδέλφων τους στο εξωτερικό».

Ψάρια υποβλήθηκαν σε τεστ και τον Μάρτιο κατά τη διάρκεια της επιδημίας στη Σαγκάη.

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης έχουν εκφράσει πολλάκις την ανησυχία τους πως ο ιός συνδέεται με τη θαλάσσια ζωή. Υπενθυμίζεται πως το πρώτο ξέσπασμα της Covid-19 συνδέθηκε με μια αγορά ζώντων ζώων και θαλασσινών στην πόλη Γιουχάν της κεντρικής Κίνας.

Αν και είναι απίθανο τα θαλασσινά να είναι ξενιστές του ιού, πολλά από τα κρούσματα της Κίνας έχουν συνδεθεί με λιμενικούς, αυτούς που χειρίζονται σχετικά προϊόντα ή εργαζόμενους σε αγορές θαλασσινών.

Τον Μάιο, τον γύρο του κόσμου έκαναν πλάνα ενός ιπποπόταμου που εξετάστηκε για κοροναϊό σε πάρκο άγριας ζωής, με τους αξιωματούχους να λένε ότι ήταν «απαραίτητο» να κάνει τεστ δύο φορές την εβδομάδα.

in.gr
 
Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
5
=