AROUND THE WEB

Φώκια έχασε τον προσανατολισμό της και βρέθηκε… 3 χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα

φώκια-έχασε-τον-προσανατολισμό-της-κα-863747

Ένας αγρότης στη Νότια Αυστραλία ήρθε αντιμέτωπος με μια μεγάλη έκπληξη, όταν στη φάρμα του βρήκε ένα διόλου συνηθισμένο ζώο… Μια φώκια.

Ο Τάι Κέιντεν (Ty Kayden) βρήκε το μωρό φώκια μέσα στο χωράφι του, όπου καλλιεργεί σιτάρι. Το παράξενο δεν είναι τόσο αυτό, αλλά το ότι ο χώρος που εντόπισε το μικρό θηλαστικό, βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μακριά από το φυσικό του περιβάλλον, τη θάλασσα.

Ο αγρότης κλήθηκε από τον γείτονά του, ο οποίος είπε ότι είδε το ζώο στον δρόμο του, αλλά δυσκολεύτηκε να πιστέψει ότι πράγματι είδε σωστά. Και αυτό γιατί η πλησιέστερη αποικία φώκιας βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα πάνω από την ακτογραμμή.

Αφού δεν μπόρεσαν να φέρουν κάποια ομάδα διάσωσης ζώων στην περιοχή, οι αγρότες αποφάσισαν να λάβουν μόνοι τους τα κατάλληλα μέτρα και να απελευθερώσουν εκείνοι το θηλαστικό στη θάλασσα.

«Πήραμε μια πετσέτα και απλώς τη ρίξαμε πάνω από το κεφάλι της, τη μαζέψαμε και τη βάλαμε σε μια μπανιέρα στο πίσω μέρος του φορτηγού», είπε ο Κέιντεν. Αυτός και ο συνεργάτης του πήγαν τη φώκια στην παραλία, όπου είχε παλίρροια. Στην αρχή δεν ήθελε να φύγει, αλλά αφού της έδωσαν μια απαλή ώθηση, η φώκια γύρισε στη θάλασσα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου