AROUND THE WEB

Ίος: Στα… άκρα η διασκέδαση – Σφηνάκια, χαστούκια και πυροσβεστήρες

ίος-στα-άκρα-η-διασκέδαση-σφηνάκια-875519

Η νέα… Μύκονος έχει γίνει για τους νέους το νησί της Ίου. Όσοι νέοι ξεμπερδεύουν πλέον με τις πανελλαδικές εξετάσεις, επισκέπτονται το νησί μετατρέποντας το σε έναν διάσημο μαθητικό – φοιτητικό προορισμό.

Τι θα συναντήσει κανείς; Ωραίες παραλίες, ευχάριστο κόσμο, όμορφα τοπία και σίγουρα αρκετούς ξένους τουρίστες που επιδίδονται σε ακραία κατανάλωση αλκοόλ.

Τις τελευταίες ημέρες έγινε viral μέσα από το TikTok ένα βίντεο από μπαρ της Ίου όπου ένας τουρίστας πίνει σφηνάκι και στη συνέχεια η υπάλληλος του μπαρ -αφού βάζει μπογιά στα χέρια της- τον χαστουκίζει.

Αυτό είναι ένα από τα «έθιμα» της Ίου με πολλά μαγαζιά να έχουν πλέον ξεκάθαρη κατεύθυνση προς αυτό. Είναι δηλαδή η «ατραξιόν» τους και διαφημίζουν «πακέτα» με τα οποία κάποιος μπορεί να πιει ένα σφηνάκι και στη συνέχεια να τον χτυπήσουν.

Με… κράνος

Βέβαια, δεν είναι μόνο τα χαστούκια. Υπάρχουν μαγαζιά στην Ίο που μπορεί να επιλέξεις με τι θες να σε χτυπήσουν μετά την κατάναλωση αλκοόλ. Σφυριά, πινακίδες, σανίδες, καφάσια, μέχρι και… πυροσβεστήρες επιστρατεύονται από τα μαγαζιά. Φυσικά, οι πελάτες φορούν κράνος πριν τους χτυπήσουν.

Τα πράγματα συχνά δεν είναι τόσο απλά. Υπάρχουν και διάφορες «προκλήσεις» για τον κόσμο. Είτε ο πελάτης παίρνει το «7 shots challenge» και πίνει απευθείας επτά σφηνάκια, κερδίζοντας μία μπλούζα, είτε αγοράζει το «slap shot challenge», στο οποίο αφού πίνει ένα σφηνάκι, στη συνέχεια τρώει ένα αρκετά δυνατό χαστούκι από τη μπαργούμαν, η οποία βρίσκεται πίσω από ένα παράθυρο, το λεγόμενο «slap window».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι τουρίστες, ξένοι και μη, παρουσιάζουν την συγκεκριμένη δραστηριότητα ως κάτι «must» αν κάποιος ταξιδέψει στην Ίο, ενώ είναι πάμπολλα τα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media με ταξιδιώτες να απολαμβάνουν το ξύλο μετά σφηνακίων.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου