AROUND THE WEB

Πουλήθηκαν 15 κεράσια σπάνιας ποικιλίας για… 4.100€!

πουλήθηκαν-15-κεράσια-σπάνιας-ποικιλία-889403

Σε απίστευτη τιμή – ρεκόρ πουλήθηκε μία κασετίνα με 15 κεράσια της σπάνιας ποικιλίας Junoheart στην αγορά του Χατσινόχε στην Ιαπωνία. Τα κεράσια πουλήθηκαν προς 600.000 γεν, ήτοι 4.100 ευρώ!

Τα φρούτα, που αποκαλούνται Aomori Heartbeat, και είναι το κορυφαίο είδος της συγκεκριμένης ποικιλίας στοίχισαν 273 και κάτι ευρώ έκαστο, ενώ η τιμή πώλησής τους ξεπέρασε κατά πολύ το περσινό ρεκόρ 450.000 γεν. Η νέα αυτή ποικιλία αναπτύχθηκε από την περιφερειακή κυβέρνηση του Αομόρι το 2019.

«Θα ήθελα να συστήσω αυτά τα κεράσια σε όλη τη χώρα»

Μεγαλύτερος πλειοδότης ήταν η εταιρεία χονδρικής πώλησης φρούτων και λαχανικών με έδρα το νομό Τσίμπα, Ναγκατσούκα Σέικα, η οποία ήταν αυτή που και πέρυσι πλειοδότησε στη δημοπρασία. «Το πάθος του παραγωγού είναι σπουδαίο και αυτά τα κεράσια δεν μπορούν να βρεθούν πουθενά αλλού» ανέφερε η πρόεδρος της εταιρείας, Κιόκο Ναγκατσούκα. «Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται από το μέγεθος και τη γλυκύτητά τους. Παρότι υπάρχουν πολλοί που δεν τα ξέρουν, θα ήθελα να συστήσω αυτά τα κεράσια σε όλη τη χώρα», έλεγε την περασμένη χρονιά.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου