AROUND THE WEB

Ταϊλάνδη: Συνελήφθη «ιερωμένος» – Είχε πτώματα στην καλύβα του

ταϊλάνδη-συνελήφθη-ιερωμένος-είχ-901567

Η Αστυνομία στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη συνέλαβε αυτοαποκαλούμενο ιερωμένο, οι πιστοί του οποίου φέρεται να έκαναν τελετές με πτώματα και να κατανάλωναν σωματικά υγρά ως θεραπεία σε ασθένειες.

Ακολούθησαν σκηνές χάους καθώς οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο αχυρένιο σπίτι του 75χρονου Thawee Nanra, βαθιά στη ζούγκλα της επαρχίας Chaiyaphum.

Οι οπαδοί του φώναζαν και ήρθαν στα χέρια με τους αστυνομικούς που οδηγούσαν γυμνόστηθο έξω από την καλύβα του στο περιπολικό τον 75χρονο.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, βρέθηκαν 11 πτώματα στο σπίτι του, τα οποία τα ντόπια μέσα εικάζουν πως ήταν πτώματα οπαδών του.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της συγκεκριμένης επαρχίας, Kraisorn Kongchalad, ζούσαν μαζί με τον Thawee τουλάχιστον 12 οπαδοί του. Φέρετρα με πτώματα βρίσκονταν στο σπίτι.

Όπως φέρεται να είπαν στις αρχές οι υποστηρικτές του, τα ούρα και το φλέγμα του αρχηγού τους γιάτρευε τις ασθένειες.

Σοκαρισμένος δήλωσε ο Kraisorn με τη διαπίστωση πως τέτοιες πρακτικές ακολουθούνται ακόμη και στον 21ο αιώνα.

«Είναι ανατριχιαστικό να βλέπεις πως υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε τέτοιες προλήψεις, όμως δεν πρόκειται απλώς για προσωπικές πεποιθήσεις. Έχουμε πτώματα εδώ και θα πρέπει να συνεργαστούμε με όλες τις υπηρεσίες για αυτά τα άτομα» δήλωσε ο ίδιος.

Στη συντριπτική πλειονότητά του, ο πληθυσμός της Ταϊλάνδης πιστεύει στο Βουδισμό. Ωστόσο, είναι πολλοί όσοι πιστεύουν σε άλλα δόγματα ή σε ντόπια πνεύματα.

Σύμφωνα με τις αρχές, η συγκεκριμένη ομάδα δρούσε εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια χωρίς να υποπέσει στην αντίληψη κανενός, λόγω του απομακρυσμένου σημείου διαμονής του αρχηγού τους.

Με πληροφορίες από Guardian

Πηγή: lifo.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου