AROUND THE WEB

Μαύρο Καρπούζι: Το ακριβότερο καρπούζι στον κόσμο

μαύρο-καρπούζι-το-ακριβότερο-καρπούζ-905609

Το καρπούζι προέρχεται από τη Δυτική Αφρική και είναι ένα φρούτο που καλλιεργείται σε ευνοϊκά κλίματα, από τροπικές μέχρι και εύκρατες περιοχές παγκοσμίως, με την Κίνα να παράγει τα 2/3 σε όλον τον κόσμο.

Η Ελληνική του ονομασία είναι υδροπέπων όλοι όμως το λέμε καρπούζι που προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική karpuz, η οποία ανάγεται στην περσική xarbuz.

Το καρπούζι έχει περισσότερες από 1200 ποικιλίες με την ακριβότερη στον κόσμο να είναι η ποικιλία Densuke από την Ιαπωνία. Η συγκεκριμένη ποικιλία δίνει το περίφημο «Μαύρο Καρπούζι» που ονομάστηκε έτσι εξαιτίας του κατάμαυρου – και όχι πράσινου – φλοιού του.

Μαύρο Καρπούζι

Η συγκεκριμένη ποικιλία καλλιεργείται μόνο στην Ιαπωνία στο νησί Χοκάιντο. Η καλλιέργεια του δεν είναι μαζική αλλά γίνεται σε μικρές ποσότητες που δεν ξεπερνούν τα 100 καρπούζια κάθε χρόνο.

Δεν θα το βρείτε στην αγορά ή σε κάποιοι μανάβικο ούτε σε γκουρμέ παντοπωλεία. Για να αγοράσει κάποιος το μάυρο καρπούζι θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή σε πολυαναμενόμενες δημοπρασίες.

Η αγορά του αρχίζει από μερικές εκατοντάδες δολάρια και μπορεί να φτάσει ακόμη και τι 6 χιλιάδες δολάρια που είναι η τιμή ρεκόρ που έχει πωληθεί ένα και μόνο ένα μαύρο καρπούζι.

Θα αναρωτιέστε τώρα τι το ιδιαίτερο έχει και πωλείται τόσο ακριβά. Όσοι το έχουν φάει έχουν να λένε για την αρκετά γλυκιά και τραγανή του σάρκα η οποία δεν έχει τόσα πολλά κουκούτσια και η οποία καθηλώνει τον ουρανίσκο σε κάθε δαγκωματιά.

Για καλές σχέσεις

Ο μέσος όρος πάντως αγοράς ενός τεμαχίου μαύρου καρπουζιού είναι κοντά στα 300 δολάρια. Πάντα όταν το αγοράσει κάποιος δεν θα το πάρει απλά σε μια πλαστική σακούλα, αλλά σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κουτί με πιστοποιητικό προέλευσης αλλά και γνησιότητας.

Μάλιστα πολλές εύπορες οικογένειες στην Ιαπωνία το αγοράζουν για να το δωρίσουν σε φίλους κάτι που δείχνει σεβασμό, ευγνωμοσύνη αλλά και θέληση για να υπάρχουν καλές και ομαλές σχέσεις ανάμεσα στις οικογένειες.

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου