AROUND THE WEB

Microsoft: Κατηγορείται για δωροδοκίες εκατομμυρίων

microsoft-κατηγορείται-για-δωροδοκίες-εκατομ-78788

Η πλατφόρμα πληροφοριοδοτών Lioness δημοσίευσε μία καταγγελία του πρώην manager της Microsoft, Yasser Elabd, σύμφωνα με τον οποίο η Microsoft τον απέλυσε όταν ειδοποίησε τα κορυφαία στελέχη της εταιρίας για ένα περιβάλλον εργασίας όπου εργαζόμενοι, εργολάβοι και κυβερνητικά στελέχη εμπλέκονταν συχνά σε δωροδοκίες.

Ο Elabd εργάστηκε για τη Microsoft από το 1998 έως το 2018 και είχε τον έλεγχο ενός “κεφαλαίου επενδύσεων” για να κλείνει μακροπρόθεσμες συμφωνίες σε Μέση Ανατολή και Αφρική. Οι υποψίες του γιγαντώθηκαν όταν πρόσεξε ασυνήθιστες πληρωμές σε φαινομενικά ακατάλληλους συνεταίρους. Αφού ερεύνησε διαφορετικές περιπτώσεις, πίστεψε πως ήταν μία κοινή πρακτική.

Ισχυρίζεται πως αφού στηνόταν μία μεγάλου μεγέθους πώληση σε επιχειρηματικές οντότητες της περιοχής, μία “έκπτωση” εισαγόταν και η διαφορά των δύο ποσών μοιραζόταν μεταξύ αυτών που έκλεισαν τη συμφωνία, παίρνοντας τη λεγόμενη “μίζα”.
Ο Elabd έσωσε πολλά παραδείγματα τέτοιων συναλλαγών, μία από τις οποίες ανέφερε πως η Microsoft έδωσε στο Υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας έκπτωση $13.6 εκατομμυρίων η οποία δεν έφτασε ποτέ στο Υπουργείο.
Είμαστε δεσμευμένοι να δραστηριοποιούμαστε με έναν υπεύθυνο τρόπο και πάντα ενθαρρύνουμε τον οποιονδήποτε να αναφέρει οτιδήποτε δει που μπορεί να παραβιάζει το νόμο, τις πολιτικές μας ή τα ηθικά στάνταρ μας. Θεωρούμε πως έχουμε ερευνήσει αυτές τις καταγγελίες στο παρελθόν, οι οποίες είναι πολλών ετών και τις έχουμε αντιμετωπίσει. Συνεργαστήκαμε με κυβερνητικές υπηρεσίες για να λύσουμε οποιαδήποτε θέματα. – Becky Lenaburg, Αντιπρόεδρος Microsoft
Πηγή: unboxholics.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου