AROUND THE WEB

Ρεκόρ Γκίνες: Η «μεγαλύτερη πατάτα του κόσμου» τελικά δεν ήταν πατάτα

ρεκόρ-γκίνες-η-μεγαλύτερη-πατάτα-του-97052

Ο Κόλιν Κρεγκ-Μπράουν, ιδιοκτήτης μικρής φάρμας στη Νέα Ζηλανδία, πίστεψε ότι βρήκε θησαυρό όταν η τσάπα του χτύπησε κάτι ογκώδες στο χώμα.

Ο Κρεγκ-Μπράουν και η γυναίκα του Ντόνα νόμιζαν ότι ανακάλυψαν τη μεγαλύτερη πατάτα του κόσμου και υπέβαλαν υποψηφιότητα στα Ρεκόρ Γκίνες.

Η «πατάτα» τους είχε βάρος 7,8 κιλά, πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τον κάτοχο του σημερινού ρερόρ, μια πατάτα που ήρθε στο φως στη Βρετανία το 2011 και ζύγιζε σχεδόν 5 κιλά.

Όμως τα όνειρά του ζευγαριού έγιναν πουρές, αναφέρει ο Guardian: ο γιγάντιος κόνδυλος προερχόταν τελικά από νεροκολοκύθα.

Ο Κρεγκ-Μπράουν διαβεβαίωσε ότι το αντικείμενο είχε γεύση πατάτας, αν και ο ίδιος δεν δοκιμάσει ποτέ κόνδυλο νεροκολοκύθας.

Το ζευγάρι πέρασε μήνες στέλνοντας φωτογραφίες και έγγραφα, τελικά όμως έλαβε την απογοητευτική απάντηση με email την περασμένη εβδομάδα.

«Αγαπητέ Κόλινς» άρχιζε το μήνυμα. «Δυστυχώς το δείγμα δεν είναι πατάτα αλλά κόνδυλος από ένα είδος νεροκολοκύθας. Για τον λόγο αυτό πρέπει δυστυχώς να απορρίψουμε την αίτησή σας».

«Τι να πει κανείς» σχολίασε ο Γκρεγκ-Μπράουν. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν τους πιστεύουμε γιατί τους δώσαμε το DNA» είπε για τους υπεύθυνους των Ρεκόρ Γκίνες.

Λόγω της παρανόησης ο κόνδυλος είχε γίνει τοπική διασημότητα στη Νέα Ζηλανδία και το ζεύγος Κρεγκ-Μπράουν κατασκεύασε μέχρι και ειδικό καροτσάκι για να τον μεταφέρει.

Το ζευγάρι απογοητεύτηκε με την τελική ετυμηγορία, κρατά όμως ακόμα τον γίγαντα στην κατάψυξη.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου