AROUND THE WEB

Παπάγου: Δημότης πετάει υπολείμματα τροφών δίπλα σε αυλές για να κάνει…. κομποστοποίηση

παπάγου-δημότης-πετάει-υπολείμματα-τ-112133

Όταν η πραγματικότητα ξεπερνάει την φαντασία. «Ευαισθητοποιημένη» κάτοικος Παπάγου πετάει τα υπολείμματα των τροφών που καταναλώνει σε αλσύλλιο της περιοχής και δίπλα σε αυλές σπιτιών για να κάνει κομποστοποίηση όπως είπε στους περίοικους που την είδαν.

Κάτοικος του Παπάγου αποφάσισε να κάνει κομποστοποίηση όχι στο σπίτι της και στους ενδεδειγμένους κάδους κομποστοποίησης αλλά σε γειτονικό αλσύλλιο και δίπλα στις αυλές άλλων.

Το απίθανο πιθανό γίνεται στην Ελλάδα καθημερινά. Η ιστορία έχει ως εξής. Κάτοικοι ισογείου σπιτιού στο Δήμο Παπάγου Χολαργού έκπληκτοι μια μέρα αναζητούσαν από που προέρχεται η περίεργη οσμή που…ευωδίαζε την αυλή τους. Ψάχνοντας κάθε πιθανή και απίθανη σπιθαμή στην αυλή της οικίας τους, δεν εντόπισαν την πηγή της οσμής.

Επειδή όμως σε αυτή τη χώρα τίποτα δεν μένει στο τέλος αθέατο, έτυχε να εντοπίσουν τον υπαίτιο που προκαλεί τις οσμές με έμμεσο έστω τρόπο. Εκεί λοιπόν που κάθονταν και απολάμβαναν τον πρωινό τους καφέ με λίγη από οσμή τροφικών υπολειμμάτων, βλέπουν μια «κυρία» να πλησιάζει στο υπερυψωμένο τοιχίο του διπλανού αλσυλλίου και να αδειάζει μια σακούλα με κάθε λογής διατροφικό υπόλειμμα. Αφού την ρώτησαν τι ακριβώς κάνει για να λάβουν την απάντηση του …αιώνα, «κάνω κομποστοποίηση» πλησίασαν το σημείο ρίψης των υπολειμμάτων και ιδού το αποτέλεσμα όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες.

Κομποστοποιεί η δημότης και νιώθει καλά για αυτό αφού συνεισφέρει στην ευφορία της Γης η οποία όλα αυτά τα χρόνια «καρποφορούσε» χάρη στην ευγενική χορηγία της ευσυνείδητης κατοίκου της περιοχής. Και όποιος έχει αντίρρηση μαζί της να σκεφτεί πως τέτοια αλτρουιστική διάθεση ελάχιστοι επιδεικνύουν στον πλανήτη Γη.

Δηλαδή να φροντίζουν να κομποστοποιούν όχι στον κήπο τους ή τις γλάστρες τους, ούτε καν στους ειδικούς καφέ κάδους, αλλά στα αλσύλλια που συνορεύουν με άλλες οικίες.

Αυτό που μετά βεβαιότητας πρέπει να κάνει ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού είναι να καλέσει την εν λόγω κάτοικο και να της παραδώσει έναν κάδο κομποστοποίησης και φυσικά όταν αυτός γεμίζει να φροντίζει να τον απομακρύνει εγκαίρως.

Χρήστος Ράπτης
in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου