AROUND THE WEB

Θεσσαλονίκη: «Ξεπουλάνε» λαμπάδες Rapid Test, Squid Game και Τικ-Tok

θεσσαλονίκη-ξεπουλάνε-λαμπάδες-rapid-test-squi-129989

Συνήθως το Rapid Test το αγοράζουμε από το φαρμακείο, όμως στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται να γίνει η πιο… viral λαμπάδα για το Πάσχα. Σε συγκεκριμένο κατάστημα μάλιστα στο κέντρο της πόλης, οι κωδικοί για λαμπάδες δεν είναι ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά… 900!

Η αγορά λαμπάδας αποτελεί ένα πατροπαράδοτο έθιμο στη χώρα μας, αφού συνηθίζεται λίγο πριν από το Πάσχα, οι νονοί να την προσφέρουν στα βαφτιστήρια τους. Όπως είναι φυσικό, η θεματολογία του στολισμού τους εμπνέεται από την κάθε εποχή και φυσικά από την επικαιρότητα.

Από rapid test μέχρι… μπίρες και κούκλες

«Η χονδρική ξεκίνησε ήδη, με τα μαγαζιά να μας στέλνουν καθημερινά νέες παραγγελίες. Μέχρι τώρα η δουλειά ήταν «κομμένη». Συνήθως από Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο είναι η «νεκρή» περίοδος και ξεκινάμε δυναμικά τις πωλήσεις από τον Μάρτιο. Η δουλειά ανεβαίνει 1,5 μήνα πριν από το Πάσχα, ωστόσο φέτος μόλις τελείωσαν τα Χριστούγεννα, απευθείας ξεκίνησαν οι πρώτες παραγγελίες, αρχικά από το εξωτερικό και μετά οι εγχώριες», αναφέρει στο GRTimes.gr ο Αλέξης Γεράκης, ιδιοκτήτης καταστήματος με λαμπάδες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα «ιδιαίτερα» κομμάτια που δημιουργούνται στη Θεσσαλονίκη δείχνουν οι Κύπριοι, που είτε πραγματοποιούν τηλεφωνικά τις παραγγελίες είτε επισκέπτονται το κατάστημα. Η ιδιαιτερότητα των συγκεκριμένων λαμπάδων, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος έχουν «αναγκάσει» τους ίδιους να δημιουργήσουν «από το μηδέν» περισσότερους από 900 κωδικούς λαμπάδων.

Προτίμηση σε .. ερωτικές λαμπάδες

Όπως αποκαλύπτει, αν και υπάρχει μεγάλη συζήτηση για λαμπάδες με περιεχόμενο τον ερωτικό τομέα προτιμάει να παραμείνει πιστός σε συγκεκριμένες ιδέες, καθώς όπως εξηγεί στο GRTimes.gr του έχουν ζητήσει να δημιουργήσει μέχρι και λαμπάδα σε σχήμα… εργαλείου για ερωτικές περιπτύξεις.

«Δεκάδες πελάτες μας ζητούν λαμπάδες με περιεχόμενο το σεξ, όμως δεν θέλουμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Έχουν επικοινωνήσει μαζί μας sex shop για να τους φτιάξουμε καλούπια από ερωτικά εργαλεία και όχι μόνο».

Πού κυμαίνονται οι τιμές

Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις η λαμπάδα θα «γυρίσει» στα νούμερα του 2019 φέτος και ίσως τα ξεπεράσει κιόλας. Εν συνέχεια, ο Αλέξης Γεράκης συμπληρώνει ότι τα κομμάτια που δημιουργούνται είναι περισσότερο για ενήλικες και όχι για μικρά παιδιά, αν και οι επιλογές είναι εκατοντάδες για όλους. «Ο κόσμος ξεκίνησε να αγοράζει πρώτα για να τις στείλει σε συγγενείς του εξωτερικού, διότι γνωρίζουν ότι κάθε χρόνια θα φτιάξουμε κάτι νέο».

Σύμφωνα με τον κ. Γεράκη οι τιμές στα σκέτα κεριά, επειδή η παραφίνη έχει αύξηση γύρω στο 80% έχουν αυξηθεί γύρω στο 60% από πέρσι.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τον ίδιο παρατηρείται στις πιο απλές λαμπάδες, διότι υπολογίζεται στο βάρος και όχι στις handmade που κυμαίνονται γύρω στα 10 -15 ευρώ. «Η λαμπάδα θα δουλέψει και φέτος, διότι είναι έθιμο στη χώρα μας.

Όμως, οι πωλήσεις στα υπόλοιπα δώρα έχουν μειωθεί κατά πολύ. Ιανουάριο και Φεβρουάριο είχαμε σχεδόν μηδενικά έσοδα από δώρα».

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

grtimes.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου