AROUND THE WEB

Σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s σπιτάκι σκύλου που χτυπήθηκε από μετεωρίτη

σε-δημοπρασία-από-τον-οίκο-christies-σπιτάκι-133749

Για τους ιδιοκτήτες του Ρόκι του γερμανικού ποιμενικού, το δώρο ήρθε ουρανοκατέβατο.

Ο οίκος Christie’s στο Λονδίνο βγάζει σε δημοπρασία το σπίτι ενός σκύλου που χτυπήθηκε από μετεωρίτη και αναμένεται να πουληθεί για 200 με 300 χιλιάδες δολάρια.

Το ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη στις 23 Απριλίου 2019, όταν μια πέτρα από τον ουρανό άνοιξε τρύπα στην τσίγκινη σκεπή του σκυλόσπιτου, κοντά στην πόλη του Άγκουας Ζάρκας στην τροπική Κόστα Ρίκα.

Ο Ρόκι γλίτωσε παρά τρίχα, όμως η ξύλινη παλέτα που βρισκόταν στο δάπεδο του σκυλόσπιτου διαλύθηκε από την πρόσκρουση και αντικαταστάθηκε.

Το ξύλινο σπιτάκι είναι ένα από τα πολυάριθμα αντικείμενα στην ετήσια δημοπρασία του Christie’s με σπάνιους και ασυνήθιστους μετεωρίτες.

Το σπιτάκι του Ρόκι ίσως είναι το ακριβότερο σκυλόσπιτο του κόσμου (Christie’s)

Ανάμεσά τους o NWA 12690 , ένας βράχος 9 κιλών που εκτινάχθηκε από τον Άρη λόγω πρόσκρουσης αστεροειδή ή κομήτη και έπεσε στη Γη εκατοντάδες εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια χρόνια αργότερα. Ο νομάδας που τον περισυνέλλεξε στο Μάλι της Αφρικής δύσκολα θα φανταζόταν ότι η αξία του υπερβαίνει τα 800.000 δολάρια, σύμφωνα με την εκτίμηση του οίκου δημοπρασιών.

O NWA 12690 θεωρείται ο τρίτος μεγαλύτερος αρειανός μετεωρίτης που έχει βρεθεί ως σήμερα (Christie’s)

Στο σφυρί βγαίνουν ακόμα 100 μικρά θραύσματα του μετεώρου που εξερράγη πάνω από το Τσελιαμπίνσκ της Ρωσίας το 2013. Το ωστικό κύμα διέλυσε τα παράθυρα σε ακτίνα χιλιομέτρων και προκάλεσε τον τραυματισμό περισσότερων από 1.000 ανθρώπων.

Ενδιαφέρον αναμένεται να προσελκύσει και ένα θραύσμα 15 γραμματίων από τον μετεωρίτη που έπεσε πέρυσι στο Ουίντσκομπι της Βρετανίας και θεωρείται ο σημαντικότερος που έχει βρεθεί ποτέ στη χώρα, καθώς ανήκει στην σπάνια κατηγορία CM2 των ανθρακούχων χονδριτικών μετεωριτών και περιέχει κατάλοιπα από τον σχηματισμό του Ηλιακού Συστήματος πριν από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια.

Η τιμή του μπορεί να φτάσει τα 70.000 δολάρια, περισσότερο από 70 φορές το βάρος του αντικειμένου σε χρυσό.

Ο μετεωρίτης Ουίντσκομπι χτύπησε την ασφαλτοστρωμένη αυλή της οικογένειας Ουίλκοκ. Το μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, όπου εκτίθεται και η πλάκα της αυλής που τρύπησε κατά την πτώση.

Αρκετά ακόμα αντικείμενα που χτυπήθηκαν από μετεωρίτες έχουν πωληθεί σε δημοπρασίες, αναφέρει το BBC.

Ένα γραμματοκιβώτιο που αποκολλήθηκε από τον στύλο του στο Κλάξτον της Τζόρτζια πουλήθηκε το 2007 για 83.000 δολάρια, ενώ μια παλιά Chevrolet Malibu που δέχτηκε ουρανοκατέβατο πλήγμα το 1992 στη Νέα Υόρκη πουλήθηκε για 230.000 δολάρια 20 χρόνια αργότερα.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου