AROUND THE WEB

Το μήνυμα επάνω στο χάρτινο ποτήρι του καφέ της έσωσε τη ζωή

το-μήνυμα-επάνω-στο-χάρτινο-ποτήρι-του-135221

Μια εργαζόμενη στα Starbucks στο Corpus Christi του Τέξας των ΗΠΑ, κατάλαβε ότι η κοπέλα που καθόταν σε ένα τραπέζι αντιμετώπιζε πρόβλημα. Η παρατηρητικότητα της, της έσωσε τη ζωή.

Η 18χρονη καθόταν στο τραπέζι και ήταν φοβισμένη. Ένας άγνωστος είχε καθίσει απέναντι της στο ίδιο τραπέζι με το «έτσι θέλω» και όχι μόνο την παρενοχλούσε αλλά και ψιθυριστά την απειλούσε κιόλας.

Η εργαζόμενη που κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά, έφτιαξε αμέσως μια ζεστή σοκολάτα, την έβαλε στο χάρτινο ποτήρι και το έδωσε στην κοπέλα λέγοντας της ότι το ρόφημα είναι κερασμένο από το μαγαζί.

Στο ποτήρι επάνω η εργαζόμενη είχε γράψει: «Είσαι καλά; Θες να επέμβουμε; Αν χρειάζεσαι βοήθεια βγάλε το καπάκι από το ποτήρι». Με τον αθόρυβο τρόπο αυτό της έδωσε να καταλάβει ότι δεν είναι μόνη, ότι την προσέχουν και ότι ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμοι (όλοι οι εργαζόμενοι της καφετέριας) να επέμβουν και να καλέσουν την αστυνομία.

«Σε προσέχουμε»

Η 18χρονη ανακουφίστηκε, χαλάρωσε συνέχισε να μην δίνει σημασία στον άγνωστο που την απειλούσε μέχρι που εκείνος σηκώθηκε και έφυγε. Η κοπέλα ευχαρίστησε όλο το προσωπικό, και κάλεσε τους γονείς της που πήγαν και την πήραν.

Κράτησε όμως και το ποτήρι το οποίο φωτογράφισε και ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από κάτω εξήγησε τι είχε συμβεί. Η μητέρα της κοπέλας σχολίασε το γεγονός λέγοντας: «Η 18χρονη κόρη μου ήταν στο Starbucks, μόνη εκείνο το βράδυ. Ένας άντρας πήγε κοντά της και άρχισε να της μιλά. Μία barista της έδωσε μια επιπλέον ζεστή σοκολάτα που- υποτίθεται- κάποιος ξέχασε να πάρει. Πόσο ευγνώμων είμαι για τους ανθρώπους που προσέχουν τους άλλους!»

Και συνέχισε: «Ένιωθε ασφαλής και δεν έβγαλε το καπάκι, αλλά τους ειδοποίησε. Είπε ότι μόλις σήκωσε το βλέμμα της είδε όλη την ομάδα των εργαζομένων να την έχουν υπό την επίβλεψή τους και σε ετοιμότητα να επέμβουν»

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου