AROUND THE WEB

Ζητούν από τους φαντάρους να… επιστρέφουν τα εσώρουχα για να τα δώσουν στους επόμενους

ζητούν-από-τους-φαντάρους-να-επιστρέ-219578

Νορβηγοί φαντάροι κλήθηκαν μετά τη λήξη της στρατιωτικής τους θητείας να επιστρέψουν εσώρουχα που τους παραχωρήθηκαν από τον στρατό, προκειμένου αυτά να δοθούν στην επόμενη σειρά νεοσύλλεκτων. Αιτία για αυτή την απόφαση, τα προβλήματα που προκάλεσε ο κοροναϊός στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Η Νορβηγία, που φυλά τα βόρεια σύνορα του ΝΑΤΟ και συνορεύει με τη Ρωσία, κάθε χρόνο στρατολογεί περίπου 8.000 νεαρούς άνδρες και γυναίκες – ενώ μέχρι πρόσφατα, οι φαντάροι είχαν δικαίωμα να κρατήσουν τα εσώρουχα που τους παραχωρούσε ο στρατός μετά την απόλυσή τους.

Υποχρεωτική επιστροφή εσωρούχων

Όμως η πανδημία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα εφοδιασμού, καθώς ωθεί σε λουκέτο τα εργοστάσια και προκαλεί προβλήματα στις μετακινήσεις. Έτσι, ο νορβηγικός στρατός αναγκάστηκε να ζητήσει από τους φαντάρους που ολοκληρώνουν τη στρατιωτική τους θητεία να επιστρέφουν εσώρουχα, όπως κάλτσες και στηθόδεσμους.

Αρχικά ήταν κάτι που συνέβαινε σε εθελοντική βάση, όμως πλέον έχει καταστεί υποχρεωτικό, ανέφερε το κρατικό κανάλι NRK την Παρασκευή.

«Τώρα που έχουμε επιλέξει να επαναχρησιμοποιούμε αυτό το τμήμα του ιματισμού, μας έχει βοηθήσει… Δεν έχουμε αρκετό απόθεμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του εφοδιασμού άμυνας, Χανς Μάιζινγκσετ στο NRK.

«Τα υφάσματα πλένονται, καθαρίζονται και ελέγχονται. Μοιράζουμε εκείνα που είναι σε καλή κατάσταση», τόνισε.

Εκπρόσωπος των νεοσύλλεκτων, ωστόσο, επέκρινε τις πρόσφατες ελλείψεις, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στις επιχειρήσεις του στρατού.

«Σοβαρές ελλείψεις εξοπλισμού και ιματισμού θα μπορούσαν δυνητικά να επηρεάσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα και, στη χειρότερη περίπτωση, την ασφάλεια των στρατιωτών», δήλωσε ο Έιρικ Σγιόχελε Έικσουντ μιλώντας στο Forsvarets Forum.

in.gr με πληροφορίες από Guardian

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου