AROUND THE WEB

Ισπανία: Καταζητούμενος της ιταλικής Μαφίας εντοπίστηκε μέσω… Google Maps

ισπανία-καταζητούμενος-της-ιταλικής-219606

Με την τύχη του θα πρέπει να τα βάλει ένας δραπέτης της διαβόητης ιταλικής Μαφίας, ο οποίος διέφευγε για σχεδόν 20 χρόνια και τελικά συνελήφθη μετά τον εντοπισμό του στο Google Street View.

Ο Τζιοατσίνο Γκαμίνο, 61 ετών, εντοπίστηκε στο Γκαλαπαγκάρ της Ισπανίας, μια πόλη κοντά στη Μαδρίτη. Αυτό που τον πρόδωσε ήταν μια φωτογραφία που έδειχνε έναν άντρα με τα χαρακτηριστικά του να συνομιλεί έξω από ένα οπωροπωλείο.

Σύμφωνα με το SkyNews, η αστυνομία είχε υποψιαστεί ότι βρισκόταν στην ιβηρική χώρα, αλλά δεν μπορούσε να τον εντοπίσει.

«Η φωτογραφία μάς βοήθησε να επιβεβαιώσουμε την έρευνα που αναπτύσσαμε με παραδοσιακούς τρόπους» δήλωσε η Νικόλα Αλτιέρο, αναπληρώτρια διευθύντρια της ιταλικής μονάδας κατά της μαφίας (DIA).

Ο Γκαμίνο είχε αλλάξει το όνομά του σε Μανουέλ, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, και στο παρελθόν είχε εργαστεί ως σεφ σε εστιατόριο.

Ενα προφίλ στο Facebook του κλειστού πλέον εστιατορίου αποκάλυψε μια φωτογραφία του Γκαμίνο – που αναγνωρίστηκε από μια ουλή στην αριστερή πλευρά του πηγουνιού του. Στη συνέχεια εντόπισαν τα ίχνη του, τα οποία επιβεβαίωσαν μέσω Google Maps.

Το προφίλ του

Ο Γκαμίνο ήταν το αφεντικό της μαφιόζικης ομάδας Stidda (μτφ. Αστέρι) στο Αγκριτζέντο της Σικελίας. Η ομάδα ήταν αντίπαλη της γνωστής Κόζα Νόστρα.

Σε βάρος του είχε διεξαχθεί έρευνα τη δεκαετία του 1980 από τον διάσημο δικαστή κατά της μαφίας Τζιοβάνι Φαλκόνε, ο οποίος αργότερα σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση.

Ο Γκαμίνο κατάφερε να δραπετεύσει από τη φυλακή Ρεμπίμπια της Ρώμης το 2002 και ένα χρόνο αργότερα καταδικάστηκε σε ισόβια για φόνο. Από τότε διέφευγε της σύλληψης και προφανώς εξεπλάγη ότι αποκαλύφθηκε η ζωή του στη μικρή πόλη της Ισπανίας.

Μετά τη σύλληψή του στις 17 Δεκεμβρίου, φέρεται να είπε στην αστυνομία: «Πώς με βρήκατε; Δεν έχω τηλεφωνήσει στην οικογένειά μου εδώ και 10 χρόνια».

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου