AROUND THE WEB

Χαμός με τα viral παπούτσια ΜΠΑΣΟΚ – Ο Snik και η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

χαμός-με-τα-viral-παπούτσια-μπασοκ-ο-snik-και-434997

Τα αθλητικά παπούτσια “ΜΠΑΣΟΚ” έχουν προκαλέσει μια αναστάτωση και έγιναν viral αμέσως. Έγιναν ανάρπαστα και τα αγόρασε μέχρι και ο τράπερ Snik.

Τα παπούτσια είναι στο χρώμα του ΠΑΣΟΚ, έχουν στα πλάγια τον πράσινο ήλιο – σύμβολο του κόμματος, ενώ στο εσωτερικό της γλώσσας υπάρχει η φράση “λεφτά υπάρχουν”.

Το κάθε ζευγάρι κοστίζει 300 ευρώ.

Η υπόθεση έφτασε μέχρι τη Χαριλάου Τρικούπη και τα παπούτσια προκάλεσαν την αντίδραση από τον γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Βλάχο.

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Βλάχου για τα παπούτσια ΜΠΑΣΟΚ

“Είδα ότι διαφημίζονται κάποια αθλητικά παπούτσια με λογότυπο και παράφραση του ονόματος του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν αναρτώ εδώ για να μην τα προωθήσω και άλλο.

Από τον χειμώνα και μετά, όσοι υπέπεσαν στην αντίληψή μας και διαφήμιζαν μπέργκερ, πάρτι, λαμπάδες, μπλουζάκια κλπ με όνομα, λογότυπο, παράφραση ΠΑΣΟΚ, ειδοποιήθηκαν από το γραφείο μου σε συνεργασία με τον Dimitris Mantzos και απέσυραν το προϊόν, αφού ενημερώθηκαν ευγενικά ότι η εμπορική εκμετάλλευση ονόματος και σήματος του κόμματος με αυτόν τον τρόπο παραβιάζει το νόμο για την πνευματική ιδιοκτησία (άρθρο 66Ε του ν.2121/1993).

Ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών έχει ειδοποιηθεί αναλόγως.
Τα κόμματα δεν είναι εμπορικά brands για να διαθέτουν με αμοιβή την εκμετάλλευση του σήματός τους σε εταιρίες, όπως πίστεψε μία από αυτές. Το κόμμα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να παράγει προϊόντα με το σήμα του, όπως γίνεται και στο εξωτερικό, σε περίπτωση που ανοίξει κάποιο e-shop για λόγους οικονομικής του ενίσχυσης κλπ.

Με δυο λόγια, είναι άλλος ο διαδικτυακός χαβαλές, τα memes και προσωπικές δημιουργίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και άλλο να προσπαθεί να βγάλει κάποιος χρήματα “πουλώντας” το ΠΑΣΟΚ μέσα από εμπορικά προϊόντα. Αυτό δεν γίνεται ανεκτό.
Εκ της διευθύνσεως”.

Ο 17χρονος πίσω από τα παπούτσια

O Γιάννης Λουλούδης ασχολείται με την πώληση συλλεκτικών αθλητικών παπουτσιών και εμπνεύστηκε και σχεδίασε το viral αθλητικό παπούτσι «ΜΠΑΣΟΚ».

“Ποιος θα περίμενε ότι μια συζήτηση που ξεκίνησε 9 του Απρίλη, στο δωμάτιο μου, παρέα με τον φίλο μου Νίκο Πελαρδή (@nick_pelardis), θα εξελισσόταν σε μια ιδέα που χωρίς πολλή σκέψη, όχι μόνο υλοποιήθηκε αλλά αγαπήθηκε από όλους εσάς” αναφέρει σε ανάρτησή του στο instagram.

“Σήμερα λοιπόν, 3/9 ημέρα επετείου 47 χρόνων ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ αποφασίσαμε να σας αποκαλύψουμε την ταυτότητα των δημιουργών πίσω από τα ΜΠΑΣΟΚ Lows… Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, καταφέραμε στα 17 μας να σχεδιάσουμε το δικό μας παπούτσι, και να βγάλουμε στην αγορά 100 συλλεκτικά ζευγάρια, φτιαγμένα στο χέρι τα οποία έγιναν γνωστά σε όλα τα media, συζητήθηκαν, αγαπήθηκαν και φορέθηκαν ακόμα κι από επώνυμους. Σε λίγες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί ημερομηνία διάθεσης των υπολοίπων συλλεκτικών κομματιών (50 ζευγάρια).
Σας ευχαριστώ γι’ άλλη μια φορά, για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που μου δείχνετε και με παροτρύνετε να συνεχίζω αυτό που κάνω!”

Μάλιστα ο 17χρονος δημοσίευσε βίντεο με το γνωστό τραγούδι του ΠΑΣΟΚ “Καλημέρα ήλιε”, και τα παπούτσια που σχεδίασε, το οποίο μετρά ήδη πάνω από 300.000 views.

Ο Snik και τα “ΜΠΑΣΟΚ”

Ο Snik, έχει αδυναμία στα παπούτσια και δεν μπόρεσε να αντισταθεί στα viral παπούτσια. Ο τράπερ δημοσίευσε στα social media του το πακέτο που έλαβε και έκανε unboxing.

enikos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου