AROUND THE WEB

Διώρυγα του Σουέζ : Συνέβη και… στο δρόμο – Φορτηγό με λογότυπο «Evergreen» μπλοκάρει την κυκλοφορία

διώρυγα-του-σουέζ-συνέβη-και-στο-δρό-654862

Η υπόθεση με του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχει μπλοκάρει για έξι ημέρες τη Διώρυγα του Σουέζ, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα, συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον διεθνών ΜΜΕ.

Η διαχειρίστρια εταιρεία «EverGreen» μαζί με τις αιγυπτιακές Αρχές καταβάλουν τις τελευταίες ώρες κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να γίνει η αποκόλληση του πλοίου από τη Διώρυγα του Σουέζ και να αποκατασταθεί η κίνηση στο κανάλι.

Σαν να μην έφτανε το «έμφραγμα« που έχει προκαλέσει το γιγάντιο φορτηγό πλοίο, τώρα ήρθε και ένα φορτηγό της εταιρείας που έκανε το ίδιο… σε αυτοκινητόδρομο της Κίνας.

Ειδικότερα, στο κινεζικό κοινωνικό δίκτυο «Weibo» κυκλοφόρησε το Σάββατο μια φωτογραφία από κάμερα ελέγχου κυκλοφορίας στην οποία διακρίνεται ένα φορτηγό με το λογότυπο «Evergreen» στο πλάι να έχει προκαλέσει ατύχημα σε αυτοκινητόδρομο της Κίνας με αποτέλεσμα να διακόψει την κυκλοφορία.

Το φορτηγό φαίνεται μάλιστα, να έχει λάβει μάλιστα παρόμοια θέση στο δρόμο με αυτή του πλοίου, δηλαδή σχετικά διαγώνια, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να μην μπορούν να περάσουν και να έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος.

Φυσικά, όταν η φωτογραφία κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, δεν άργησε να γίνει viral με πολλούς να επισημαίνουν τις ομοιότητες: ίδιο λογότυπο, ίδια θέση στο δίκτυο και ίδιο… χάος! Η διαφορά βέβαια ήταν ότι το φορτηγό στο δρόμο της Κίνας μετακινήθηκε πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με το πλοίο που βρίσκεται μπλοκαρισμένο στη διώρυγα εδώ και έξι μέρες.

Αστειευόμενος, χρήστης του Twitter σχολίασε πως η εταιρεία «Evergreen» φαίνεται να προσπαθεί να κατακτήσει τόσο τη στεριά όσο και τη θάλασσα.

Δεν εμπλέκεται η εταιρεία

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα «China Times», ότι η εταιρεία «Evergreen» δεν φαίνεται να είχε κάποια σχέση με το ατύχημα. Απλώς, το εν λόγω φορτηγό μετέφερε κάποιο κοντέινερ της εταιρείας.

Όπως σημείωναν πηγές της εταιρείας, οι χερσαίες μεταφορές ανατίθενται σε εταιρεία ρυμουλκών και η«Evergreen» παρέχει μόνο υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών. Επομένως, δεν είναι υπεύθυνη για το ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου