AROUND THE WEB

Ξενοδοχείο με πολικές αρκούδες

ξενοδοχείο-με-πολικές-αρκούδες-670524

Tο πρώτο «ξενοδοχείο πολικών αρκούδων» στον κόσμο άνοιξε στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκγιάνγκ της Κίνας, προσελκύοντας τόσο επισκέπτες όσο και κριτική για το κεντρικό της χαρακτηριστικό: Ζωντανές πολικές αρκούδες.

Το Polar Bear Hotel, μέρος του θεματικού πάρκου Χάρμπιν Πολάρλαντ στην πρωτεύουσα της Χεϊλονγκγιάνγκ και τη μεγαλύτερη πόλη, Χαρμπίν, άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή με την υπόσχεση της 24ωρης παρακολούθησης πολικών αρκούδων και από τα 21 δωμάτια.

REUTERS/STRINGER

«Είτε τρώτε, παίζετε είτε κοιμάστε, οι πολικές αρκούδες θα σας κρατήσουν συντροφιά», γράφει ο επίσημος λογαριασμός WeChat του Χάρμπιν Πολάρλαντ.

Φωτογραφίες και βίντεο από κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν ότι οι άνθρωποι παρακολουθούν δύο πολικές αρκούδες σε μία ένα εσωτερικά εγκατάσταση με τεχνητό πάγο και μικρές λίμνες νερού.

REUTERS/STRINGER

Ο Γιανγκ Λιου, εκπρόσωπος του Χάρμπιν Πολάρλαντ, δήλωσε στο Reuters ότι ο εσωτερικός χώρος είναι μόνο μέρος της συνολικής εγκατάστασης για τις αρκούδες και ότι τις αφήνουν σε εξωτερικούς χώρους όταν το επιτρέπει η θερμοκρασία και η ποιότητα του αέρα.

Είπε ότι το ενδιαφέρον για διαμονή στο ξενοδοχείο, όπου τα δωμάτια κυμαίνονται από 1.888 έως 2.288 γιουάν (290,10 δολάρια έως 351,56 δολάρια) ανά διανυκτέρευση ήταν «πολύ υψηλό», προσθέτοντας ότι έχουν 100% πληρότητα με κρατήσεις για μια δοκιμαστική περίοδο.

VIA REUTERS/HARBIN POLARPARK

Πολλοί όμως και οι επικριτές της λειτουργίας του ξενοδοχείου.

«Οι πολικές αρκούδες ανήκουν στην Αρκτική, όχι σε ζωολογικούς κήπους ή γυάλινα κουτιά σε ενυδρεία – και σίγουρα όχι σε ξενοδοχεία», δήλωσε ο Τζέισον Μπέικερ, ανώτερος αντιπρόεδρος της ομάδας δικαιωμάτων ζώων PETA στο Reuters. «Οι πολικές αρκούδες είναι ενεργές για έως και 18 ώρες την ημέρα στη φύση, όπου απολαμβάνουν μια πραγματική ζωή.»

REUTERS/STRINGER

Το 2016, ένα εμπορικό κέντρο στη νότια πόλη Γκουάνγκτζου προσέλκυσε παγκόσμια καταδίκη μετά την εμφάνιση βίντεο από μια πολική αρκούδα, την Πίτσα, ξαπλωμένη σε ένα γυάλινο κλουβί.

Το Χάρμπιν Πολάρλαντ, που ιδρύθηκε στα τέλη του 2005, είναι το πρώτο λούνα παρκ πολικών τεχνών του κόσμου.

naftemporikigr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου