Υποστηρικτές της επίπεδης Γης επιχείρησαν να φτάσουν στην… άκρη κόσμου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-12-29, 10:02:37
Υποστηρικτές της επίπεδης Γης επιχείρησαν να φτάσουν στην… άκρη κόσμου

Ένα ζευγάρι στην Ιταλία αποφάσισε να πάει στην… άκρη του κόσμου, ή έτσι τέλος πάντων σκέφτηκε, ωστόσο το ταξίδι τους είχε διάρκεια μόλις… μιάμισης ώρας.

Και οι δύο πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη και σχεδίαζαν να κάνουν μια κρουαζιέρα για να αποδείξουν τη θεωρία τους.

Έτσι, λοιπόν, πούλησαν το αυτοκίνητό τους και με τα χρήματα αγόρασαν σκάφος με το οποίο θα κατέπλεαν από την πόλη Τέρμινι Ιμερές της Σικελίας για την Λαμπεντούσα, αφού εκεί πιστεύουν ότι βρίσκεται η άκρη του κόσμου.

Όλα αυτά χρησιμοποιώντας μια πυξίδα ως μοναδικό εργαλείο. Η ειρωνεία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως αυτή λειτουργεί βάσει της «στρογγυλότητας» της Γης.

Στράβωσαν όλα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας Independent, η αποστολή πήγε εντελώς στραβά.

Άγνωστο πώς και κάτω από ποιές συνθήκες, το ζευγάρι στη διαδρομή χάθηκε και, αντί για την Λαμπεντούσα, που βρίσκεται νότια, βρέθηκαν στο νησί Ούστικα, βόρεια της Σικελίας.

Όταν κατέβηκαν στο λιμάνι και προσπαθώντας να συλλέξουν πληροφορίες για τον τόπο που βρίσκονται, απευθύνθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Ο γιατρός μόλις κατάλαβε τι είχε συμβεί έθεσε το ζεύγος σε καραντίνα λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, η θεωρία τους για την άκρη του κόσμου στην επίπεδη Γη έπρεπε να επαληθευτεί. Έτσι, επιχείρησαν, όχι μία, αλλά δύο φορές να φύγουν κρυφά από το Κέντρο Υγείας αλλά και σε αυτή την περίπτωση οι προσπάθειές τους είχαν άδοξο τέλος.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι το 2020 δεν είναι η χρονιά που οι υποστηρικτές της επίπεδης Γης… θα δικαιωθούν. Πιθανώς επειδή η Γη είναι εμφανώς στρογγυλή…

[in.gr]

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=