AROUND THE WEB

Ο λόγος που λευκή καθηγήτρια πανεπιστημίου παρίστανε για χρόνια την… αφροαμερικανή

ο-λόγος-που-λευκή-καθηγήτρια-πανεπιστ-733910

Μια λευκή καθηγήτρια αφροαμερικανικής ιστορίας απολογήθηκε προσφάτως επειδή για κάποια χρόνια παρίστανε γυναίκα της μαύρης φυλής.

Η Jessica Krug είναι ακαδημαϊκός, ιστορικός και ακτιβίστρια, διδάσκοντας αφροαμερικανική ιστορία στο George Washington University.

Και είναι λευκή από το Κάνσας. Γιατί τότε για κάποια χρόνια υποδυόταν τη μαύρη; Για οικονομική βοήθεια.

Όπως εξομολογείται η ίδια, λάμβανε χρηματικά βοηθήματα από μια σειρά πολιτιστικούς φορείς για Αφροαμερικανούς, ώστε να καταφέρει να εκδώσει το βιβλίο που έγραφε για το δουλεμπόριο του Ατλαντικού.

Μόνο που τελικά συνειδητοποίησε πως η σεβαστή ακαδημαϊκή της καριέρα είχε τις ρίζες της σε «ένα τοξικό χώμα από ψέματα».

Η λευκή και εβραϊκής καταγωγής γυναίκα από τα περίχωρα του Κάνσας υιοθέτησε μάλιστα αρκετές μαύρες ταυτότητες, σύμφωνα με το ποιος έδινε χρηματοδότηση κάθε φορά. Από Αφροαμερικανή και Αφρικανή από τη Βόρεια Αφρική ως και μαύρη από τους σκλάβους της Καραϊβικής έχει πει ότι είναι στο παρελθόν.

Ακόμα και στο βιβλίο της «Fugitive Modernities» που εκδόθηκε πριν από την πρόσφατη εξομολόγησή της, ευχαριστεί στον πρόλογο τους μαύρους συγγενείς της και όσα τραγικά υπέφεραν, «από το γκέτο μου, την Αγκόλα ή τη Βραζιλία».

Ως Jessica La Bombalera ήταν γνωστή στους μαύρους ακτιβιστικούς κύκλους. Όσοι την ήξεραν έτσι, δεν έκρυψαν την οργή τους για τα συστηματικά ψέματα που έλεγε τόσα χρόνια.

Η Krug μίλησε για την τραυματική παιδική της ηλικία και τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπισε στη ζωή της, λέγοντας ωστόσο πως αυτά δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την αχαρακτήριστη πράξη της.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου